Αρχική Τουριστικά Γραφεία Ο αρραβώνας μεταξύ ΥΠΠΟΤ και ΣΕΤΕ έγινε! Ο γάμος θα γίνει;

Ο αρραβώνας μεταξύ ΥΠΠΟΤ και ΣΕΤΕ έγινε! Ο γάμος θα γίνει;

Νικόλας Κελαϊδίτης - Υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ
Νικόλας Κελαϊδίτης - Υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ

Στο χώρο του διαδικτύου θα γίνει το πρώτο βήμα της συνεργασίας του ΥΠΠΟΤ με το ΣΕΤΕ, καθώς δια στόματος υπουργού Παύλου Γερουλάνου ανακοινώθηκε η υλοποίηση διαδικτυακού τόπου για κρατήσεις τουριστικών πακέτων στην ελληνική επικράτεια, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Μπορεί αυτή η συνεργασία να μην έχει να κάνει με την πρόταση του ΣΕΤΕ για δημιουργία φορέα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όπως είπε ο υπουργός σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ωστόσο είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού μέσω αυτού του διαδικτυακού τόπου θα μπορεί να αναπτυχθεί και πρόγραμμα προβολής της χώρας. Τώρα αν ο “αραβώνας” θα εξελιχθεί σε “γάμο” ανάμεσα στο υπουργείο και το σύνδεσμο είναι κάτι που θα φανεί σύντομα.

Για την υλοποίηση του δικτυακού τόπου, όπως τόνισε ο υπουργός θα συσταθεί ένας φορέας, όπου και θα αναλάβει τη διαχείριση του.
Ο νέος δικτυακός τόπος θα έχει πολλές ομοιότητες με το Visitgreece, ωστόσο η διαφορά θα εντοπίζεται μεταξύ άλλων στη δυνατότητα του διαδικτυακού επισκέπτη να πραγματοποιεί κρατήσεις σε ξενοδοχεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια κ.λπ, κάτι που δεν γίνεται από την πλατφόρμα του Visitgreece.
Μάλιστα τα έσοδα του νέου φορέα, που θα έχει καταστατικό για την εμπορική του χρήση, θα δίδονται για τη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας, σε μια περίοδο που τα κονδύλια για διαφήμιση είναι ελάχιστα. Στο σημείο αυτό ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι με την υλοποίηση του εν λόγω δικτυακού τόπου “δεν κάνουμε προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με το ΣΕΤΕ”, ούτε αυτός θα εξυπηρετήσει μόνο τα μέλη του συνδέσμου. Αντίθετα θα διασφαλιστεί η δυνατότητα να εισέλθει οποιοσδήποτε στην εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα”.

Θυμαμαι πριν απο καναδυο χρονια, οταν ενα παρομοιο “εκτρωμα”, πηγε να παρουσιασει ο τοτε υπουργος τουρισμου Κωστας Μαρκοπουλος, ο ΗΑΤΤΑ, πρωτοστατησε στο ξενοδοχειο ” Μεγαλη Βρεταννια”, εναντια.
Προσωπικα και για να μην θεωρηθω οπισθοδρομικος, θα ηθελα να θεσω ορισμενους προβληματισμους. Σε αντιστοιχια των παραπανω σημειωσεων.

  • Θα συσταθει φορεας. Φορεας ή εμπορικη εταιρεια. Ποιοι θα ειναι εταιροι? Θα συμμετεχει και το κρατος? Θυμαμαι οτι στην κυβερνηση, υψηλοβαθμα στελεχη, φωναζουν οτι το κρατος δεν μπορει να ειναι επιχειρηματιας. Θα ειναι ο αλλος εταιρος, ο ΣΕΤΕ? Ή μηπως ατομα μεσα απο το ΣΕΤΕ. Απο οσο γνωριζω ο ΣΕΤΕ εχει μελη και συνδεσμους. Συνεπως εαν γινει ο ΣΕΤΕ, εταιρος, μετα θα διανεμει τα κερδη στους εταιρους του. Θα συσταθει εταιρεια απο ατομα με το κρατος και τους συνδεσμους (που ειναι μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα), θα γινει κατι διαφορετικο? ΜΠΕΡΔΕΜΑ – ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑ.
  • Θα πουλαει ο ιστοτοπος αεροπορικα εισιτηρια, ξενοδοχεια,ακτοπλοϊκα εισιτηρια κλπ. Ποια ειναι τα κλπ. Τα τουριστικα πακετα? Θα αναρτα ο καθενας οτι θελει? Θα περνα απο καποιου η εγκριση για την αναρτηση? Πως θα γινει με τα ξενοδοχεια?  Θα γινει κατι σαν booking.com? Βεβαια ολα τα παραπανω γινονται. Γινονται απο μια μοναδικου σκοπου ΕΜΠΟΡΙΚΗ εταιρεια. Ουτε απο το κρατος, ουτε απο δευτεροβαθμιες επαγγελματικες οργανωσεις, ουτε απο συρραφη σπασμωδικων κινησεων συνεταιρισμου συναφων επαγγελματων τουρισμου, με συμπληρωματικα ή ανταγωνιστικα προϊοντα.

………και τελειωνω (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) με αντιγραφη του παρακατω……….
Στο σημείο αυτό ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι με την υλοποίηση του εν λόγω δικτυακού τόπου “δεν κάνουμε προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με το ΣΕΤΕ”, ούτε αυτός θα εξυπηρετήσει μόνο τα μέλη του συνδέσμου. Αντίθετα θα διασφαλιστεί η δυνατότητα να εισέλθει οποιοσδήποτε στην εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα”. Δηλαδη???

  • Δεν γινεται προωθηση του ελληνικου τουριστικου προϊοντος με το ΣΕΤΕ. Τοτε λοιπον τι θα γινει? Καμια μπιζνα ισως? Τι θα προωθειτε με αυτο? Δεν ειναι λογικο να αναρωτιωμαστε? Αυτο δεν θα εξυπηρετει τα μελη του συνδεσμου. Ποιον θα εξυπηρετει? Και εαν δεν εξυπηρετει τα μελη του ΣΕΤΕ, τοτε ο ΣΕΤΕ γιατι το επιθυμει διακαως? Επαναλαμβανω ο ΣΕΤΕ (ο συνδεσμος και οχι τα ατομα).
  • Αντίθετα θα διασφαλιστεί η δυνατότητα να εισέλθει οποιοσδήποτε στην εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα”. Δηλαδη, θα μπορει να βαλει και ο ξενος επιχειρηματιας τα προϊοντα του ?
Πολλα αναπαντητα ερωτηματα. Αναμενουμε ολοι σαφεις και ειλικρινεις απαντησεις. Για να μην βγαλουμε, βιαστικα συμπερασματα. Για να μην μπει στο μυαλο μας κατι κακο βρε αδελφε. Μην ερθει κανενας και πει……μαγκες, τα βρηκαμε, τα μοιρασαμε και εσεις τα πρακτορακια καθηστε αναπαυτικα στο καναπεδακι σας και παρτε δωρεαν για την υπερπαραγωγη “Ο  θανατος του πρακτορακου” (του ελληνα τουριστικου, οχι του αυτου των ξενων πολυεθνικων).
ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ (νοστιμο!!!) ΑΝΑΜΟΝΗ λοιπον.

Οι ξενοδόχοι στα…θρανία

Παραμένοντας στον “αέρα” του διαδικτύου ο Παύλος Γερουλάνος έχοντας επιστρέψει από τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού στάθηκε μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία να καλέσει εκπροσώπους των δικτυακών τόπων για κρατήσεις τουριστικών πακέτων, Expedia & Trip advisor, να πραγματοποιήσουν σεμινάρια σε ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες.

Ετσι μπραβο και εαν ειναι και καλα παιδια, θα τους παρουν κοκκά, θα τους πανε άτα.
Πολυ καλος δασκαλος η Trip advisor. Να βγαλει και κανενα σπασμενο απο τις μηνυσεις (σε εκατομμυρια $$$) που εχει “αρπαξει”  απο ξενοδοχους, παγκοσμια, για τον τροπο που λειτουργει. Ελατε τωρα που δεν το ξερατε αυτο …

Source:  http://nkelaiditis.blogspot.com/2011/03/blog-post_2218.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.