Αρχική Airlines News Η SWISS ανακοίνωσε κέρδη εκμετάλλευσης: CHF 368 εκατομμύρια

Η SWISS ανακοίνωσε κέρδη εκμετάλλευσης: CHF 368 εκατομμύρια

Harry Hohmeister, Swiss chief executive officerΜετά από ένα δύσκολο έτος, η Swiss International Air Lines (Group) ανακοίνωσε ότι το  λειτουργικό κέρδος ανήλθε στο ποσόν των 368 εκατ. ελβετικά φράγκων για το 2010. Το αποτέλεσμα αυτό , συγκρινόμενο  με το ποσόν των CHF 146 εκατομμυρίων λειτουργικών κερδών του προηγούμενου έτους, επιτεύχθηκε παρά τις προβλέψεις να είναι λιγότερο κατά περίπου 30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα λόγω της ηφαιστειακής κρίσης, και παρά το ισχυρό ελβετικό φράγκο και τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων. Το σύνολο των εσόδων από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε CHF 4’774 εκατ.  αύξηση κατά 9%  σε σχέση με το 2009.  Τα λειτουργικά κέρδη της SWISS ανήλθαν στα CHF 135 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.Οι μεταφορές εμπορευμάτων της SWISS  WorldCargo είχαν σημαντική συμβολή στα συνολικά αποτελέσματα, με την μονάδα να διατηρεί σταθερά ισχυρές επιδόσεις σε όλη τη δωδεκάμηνη περίοδο.
Η πληρότητα θέσεων της SWISS για το έτος 2010 έφτασε στο 82,3%, ένα νέο ρεκόρ για την εταιρεία και μάλιστα για την ιστορία της Ελβετίας (η πληρότητα για το 2009 ανήλθε σε 80,1%). Η SWISS μετέφερε πάνω από 14 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2010 και κατέγραψε νέο ρεκόρ από την ίδρυσή της το 2002.
“Το 2010 ήταν μια καλή χρονιά για την SWISS,” λέει ο διευθύνων σύμβουλος Harry Hohmeister. “Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς και την οπισθοχώρηση λόγω της ηφαιστειακής στάχτης, ήμασταν σε θέση να καταγράψουμε ένα εξαιρετικά ισχυρό σε απόδοση  β΄ εξάμηνο. Είχαμε επίσης, ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι η συνεπής προσπάθεια μας για την καλυτέρευση του προϊόντος και την καλλίτερη εξυπηρέτηση πελατών αποφέρουν τα οφέλη τους. ”
Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα κ. Hohmeister επιθυμεί να τονίσει τη σημασία της διατήρησης της ευελιξίας των δραστηριοτήτων και την πειθαρχία του κόστους. “Δεν πρέπει να υπάρχει επανάπαυση  στη διαχείριση του κόστους μας”, τονίζει, «και πρέπει να ευθυγραμμισθούν όλες οι ενέργειες και οι δραστηριότητές μας σε μια αγορά που είναι πιθανό να εμφανίσει  αυξανόμενη αστάθεια – εν μέρει μέσω εξωτερικών παραγόντων όπως η τιμή του πετρελαίου και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς και εν μέρει μέσω των εξελίξεων της ίδιας της αεροπορικής αγοράς, όπως οι κρατήσεις των πελατών που γίνονται όλο και για σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα και οι οποίες είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και στην Ιαπωνία υπογραμμίζουν δραματικά τη σημασία της ευελιξίας. ”
Η SWISS επέκτεινε τις πτήσεις κατά μέσο όρο 4,4% το 2010 – κατά 3,4% στην Ευρώπη και κατά 4,9% στις διηπειρωτικές διαδρομές της. Ο διηπειρωτικός τομέας είδε ανάκαμψη της ζήτησης από τα προηγούμενα χαμηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Η νέα μας πτήση Ζυρίχη-Σαν Φρανσίσκο, η οποία τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο’10, έδειξε ευνοϊκά αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των πελατών μας», σχολίασε ο κ.Hohmeister και προσέθεσε «Η πληρότητα του δρομολογίου είναι πολύ πάνω από τις προσδοκίες μας.”
Σχετικά με το Ευρωπαϊκό δίκτυο όμως το οποίο, γνώρισε μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του ανταγωνισμού από άλλους αερομεταφορείς, οι αποδόσεις δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά το έτος της κρίσης του 2009. “Με βάση τα ανωτέρω, οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες μας παραμένουν στο επίκεντρο των μελλοντικών ενεργειών μας,” επιβεβαιώνει ο κ.Hohmeister, Διευθύνων Σύμβουλος της SWISS ο οποίος είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για το 2011. “Η χρονιά ξεκίνησε μάλλον απογοητευτικά», παραδέχεται, «και αξιόπιστες προβλέψεις είναι όλο και πιο δύσκολο να γίνουν, λόγω των  αυξανόμενων διακυμάνσεων που βλέπουμε στον τομέα των αερομεταφορών. Αλλά έχουμε κάθε πρόθεση να μιμηθούμε τα περσινά αποτελέσματα. ”
“Δεδομένης της υψηλής μεταβλητότητας των αγορών, η διατήρηση ευνοϊκών δομών του λειτουργικού μας κόστους  είναι ύψιστης σημασίας καθήκον», προσθέτει ο Chief Financial Officer Marcel Klaus. “Η ευελιξία, η μεταβλητότητα και η ταχύτητα της εκτέλεσης αποτελούν το κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρίας μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.