Αρχική Exhibitions Βερολίνο – Αισιόδοξα μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου 2011

Βερολίνο – Αισιόδοξα μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου 2011

Βερολίνο – Αισιόδοξα μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου 2011Με τον εκπληκτικό αριθμό των 170.000 επισκεπτών από όλον τον κόσμο, εκ των οποίων οι 110.791 ήταν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, 60.000 κοινό και με 7.000 δημοσιογράφους από 94 χώρες έκλεισε πανηγυρικά τις πόρτες της, η 45η Διεθνής Έκθεση της ΙΤΒ 2011 αποφέροντας στους συμμετέχοντες, βάσει στοιχείων της έκθεσης, ένα συνολικό τζίρο εργασιών, ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ και αφήνοντας μεταξύ άλλων μια νότα αισιοδοξίας για ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 2.225 τ.μ. και πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς, εικόνες, και αισθήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το ελληνικό περίπτερο υποδέχτηκε από τις 09 – 13/03 τους επαγγελματίες του κλάδου και το ευρύ κοινό.

Η παρουσία των 50 Ελλήνων συνεκθετών υπήρξε καταλυτική στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, εκπροσωπούμενο από διάφορες περιφέρειες, τουριστικές ενώσεις, πολυτελή ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, τουριστικούς εκδοτικούς οίκους καθώς και αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες.

Την ελληνική αποστολή πλαισίωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Νικητιάδης,
ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ.,
κ. Γεώργιος Κολέτσος, καθώς και ο νέος Προϊστάμενος Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς.

Οι σημαντικές συναντήσεις μεταξύ της ελληνικής ηγεσίας και των εκπροσώπων των ισχυρότερων γερμανικών Τουριστικών Οργανισμών, κ. Δρ Michael Frenzel (CEO TUI International),  κ. Volker Böttcher (CEO TUI Deutschland),  κ. Sören Hartmann (CEO REWE), κ. Peter Fankhausen (CEO Thomas Cook AG),  κ. Volker Berlinghoff (Διευθυντής Alltours), κ. Dietmar Gunz (CEO F.T.I. Touristik), καθώς και σημαντικών εκπροσωπών της γερμανικής τουριστικής αγοράς, όπως τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταξιδίων Γερμανίας (DRV), κ. Jürgen Büchy, τον εκπρόσωπο της EXPEDIA και της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας, Ryan Air, επισφράγισαν τις ήδη καλές σχέσεις συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές και δυνατότητες για μελλοντική αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας.

Άκρως εποικοδομητική ήταν επίσης η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, κ. Taleb Rifai, ενώ το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Ernst Burgbacher, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο & CEO της Έκθεσης του Βερολίνου, κ. Raimund Hosch.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνος, με μια σειρά σημαντικών συνεντεύξεων, τόσο στο έγκριτο γερμανικό επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό FVW, όσο και στα  Ελληνικά  και Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως Deutsche Welle, Reuters, Welt- Welt am Sonntag, Tagesspiegel και NET, μίλησε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό για τον ελληνικό τουρισμό κερδίζοντας τους συνομιλητές του.

Σημαντική ήταν επίσης η συνάντηση με 15 εκπροσώπους της Επιτροπής Τουρισμού της Γερμανικής Βουλής, οι οποίοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν τον Μάιο την Ελλάδα,
καθώς και η επίσκεψη του ελληνικού περιπτέρου από τον Πρόεδρο, τα μέλη και τα παιδιά της Ομοσπονδίας Special Olympics της Γερμανίας, τα οποία στα πλαίσια των Παγκοσμίων Αγώνων (25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2011) πρόκειται να φιλοξενηθούν στο νησί της Κέρκυρας, πέντε ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων.

Επισφράγιση της παρουσίας της Ελλάδας στην ITB, αποτέλεσε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 10/03/2011, στο Διεθνές Κέντρο Συνεδρίων/ICC και στην οποία συμμετείχαν 50 Γερμανοί και Έλλήνες δημοσιογράφοι, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια της Ελλάδας για θεσμικές, διοικητικές αλλαγές, διάρθρωση των τουριστικών δομών, αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, άρση του καμποτάζ, μείωση του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχειακά καταλύματα, μείωση του κόστους χρήσης του αεροδρομίου κατά την εκτός τουριστική περίοδο, καθώς και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε νέες αγορές, όπως Κίνα και Ινδία.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε δύο νέα, αξιόλογα προγράμματα δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: „Athens Every Week“ και „Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών“  που έχουν ως στόχο την περαιτέρω ανάδειξη των δύο πόλεων ως σημαντικοί  τουριστικοί προορισμοί, ενώ τονίστηκε η στρατηγική σημασίας προώθηση του ελληνικού τουρισμού με τη χρήση των social media.

Η φετινή τιμώμενη χώρα στην ΙΤΒ ήταν η Πολωνία, ενώ για το 2012 έχει οριστεί η Αίγυπτος. Η επόμενη ΙΤΒ θα πραγματοποιηθεί από τις 7- 11 Μαρτίου 2012 και αναμένεται και πάλι να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.