Αρχική General Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας!

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας!

O χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας για ακόμα μια φορά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Φέτος όμως, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, έρχεται η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Μπείτε στο
http://www.wwf.gr/earthhour/santorinirooms, εγγραφείτε στην Ώρα της Γης και πείτε μας ποια δράση εξοικονόμησης ενέργειας θα ακολουθήσετε πιστά για έναν χρόνο. Διαδώστε τις ιδέες σας στο facebook και σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους σας. Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός της Ώρας της Γης θα μετατραπεί σε πράξη με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια!

Φέτος μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μια ώρα! Να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

http://www.wwf.gr/earthhour/santorinirooms

 

Οικολογική Συνείδηση

Οικολογική Συνείδηση / Κοινωνική Ευθύνη
10 Πρακτικές Συμβουλές από την< ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ> για πιο οικολογική ξενοδοχειακή λειτουργία
1. Αντικαταστήσετε τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης: μπορεί να είναι ακριβότεροι αλλά καταναλώνουν μέχρι και τέσσερις φορές λιγότερη ενέργεια και διαρκούν περισσότερο από τους συμβατικούς, οπότε τελικά κερδίζετε χρήματα!
2. Εφαρμόσετε ελεγχόμενη πολιτική αλλαγής στα σεντόνια και πετσέτες στα δωμάτια (π.χ. αλλαγή από πετσέτες όταν τοποθετηθούν στην μπανιέρα ή μετά από ορισμένο διάστημα και όχι καθημερινά) και ενημερώσετε τους πελάτες ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια πιο οικολογικής διαχείρισης και μείωσης της κατανάλωσης νερού και ενέργειας που χρειάζεται για πλύσιμο.
3. Εάν δεν έχετε αυτόματο σύστημα διακοπής ηλεκτρισμού μέσω κάρτας πρόσβασης για κάθε δωμάτιο, ενθαρρύνετε τους πελάτες σας και τους εργαζόμενους να σβήνουν τα φώτα όταν δεν τα χρειάζονται και να κλείνουν συσκευές, όπως την τηλεόραση, από τον κεντρικό διακόπτη (δηλαδή, να σβήνει το κόκκινο φωτάκι εντελώς.) Μια τηλεόραση που δεν έχει κλείσει από τον κεντρικό διακόπτη εξακολουθεί να καταναλώνει ενέργεια!
4. Τοποθετήσετε βρύσες και κεφαλές ντους που περιορίζουν την κατανάλωση νερού. Σύγχρονες εφαρμογές, όπως αυτές που αναμιγνύουν αέρα με νερό, δίνουν την ίδια αίσθηση άφθονης ροής νερού ενώ μειώνουν την κατανάλωση νερού μέχρι και 30%!
5. Εφαρμόσετε ενεργό σύστημα ανίχνευσης διαρροών νερού ώστε να γίνονται οι επισκευές έγκαιρα. Μια βρύση που στάζει μπορεί να ξοδεύει 20,000 λίτρα νερό τον χρόνο!
6. Εφόσον το επιτρέπει ο δήμος, ή επιδιώκοντας συνεργασίες με εταιρείες που θα συλλέξουν τις ποσότητες που μαζεύετε, ανακυκλώσετε χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και μπαταρίες. Η ανακύκλωση από 100 κιλά χαρτί γλιτώνει 7 δέντρα!
7. Φυτέψετε τοπικά φυτά στους κήπους σας: χρειάζονται, συνήθως, λιγότερο νερό και προστατεύουν την ιδιόμορφη βιοποικιλότητα της περιοχής.
8. Προτιμήσετε προϊόντα με οικολογική σήμανση (π.χ. καθαριστικά και βαφές).
9. Τοποθετήσετε θερμικά ηλιακά για την θέρμανση του νερού.
10. Δημιουργήσετε μια εταιρική δήλωση για τις προσπάθειες του ξενοδοχείου σας σε σχέση με το περιβάλλον και θέσετε στόχους για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού. Παρακολουθήσετε τακτικά την πρόοδο σας μέσω των λογαριασμών νερού και ρεύματος και επικοινωνήσετε τις επιτυχίες σας με τους εργαζόμενους και πελάτες.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΙΩΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.