Αρχική General Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου...

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων ΕΝ

Πανεπιστημιο ΑιγαίουΣε πανηγυρική εκδήλωση στον Πειραιά, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, παρουσία του νέου γ. γ. Υ.ΘΥ.Ν.ΑΛ., Καθηγητή  Νικόλαου Λίτινα, και μελών της ναυτικής, ναυτιλιακής και ακαδημαϊκής κοινότητας παρουσιάστηκε  το ειδικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων ΕΝ (Πάσης Τάξεως).
Οι δύο Πρόεδροι, ο πλοίαρχος Γεώργιος Βλάχος και ο Καθηγητής Ευάγγελος Ξυδέας επισφράγισαν την ήδη μακροχρόνια και σταθερή συνεργασία που προϋπήρχε μεταξύ των δύο φορέων με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της ακαδημαϊκής και ναυτικής κοινότητας αλλά και την προώθηση ενός γενικότερου πλαισίου πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ των μελών τους.
Ειδικότερα, το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ) και η ΠΕΠΕΝ συμφώνησαν μεταξύ άλλων :
Συνεργασία σ’ όλους τους τομείς όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Ναυτιλία.
Αναλυτικά, σε θέματα εκπαίδευσης:
Ανάπτυξη και διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.
Ανάπτυξη και διοργάνωση μαθημάτων εξ’ αποστάσεως (distance learning) απ’ όπου είναι εφικτό.
Αξιοποίηση του θεσμού του «επισκέπτη» καθηγητή-εμπειρογνώμονα για τη διοργάνωση διαλέξεων, τη διδασκαλία μαθημάτων, κ.λπ.

Επίσης σε θέματα έρευνας:
Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων Ναυτιλιακού Περιεχομένου (π.χ. Workshops, Ημερίδων, κ.λπ.).
Ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω π.χ. της ανταλλαγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων κ.λπ.
Ευρύτερη και σταθερή συνεργασία μεταξύ των φορέων σε ερευνητικό επίπεδο.
Υποβολή κοινών προτάσεων στο πλαίσιο Εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο για το Πανεπιστήμιο αλλά και τα ιδρύματα που αφορούν τη Ναυτική Εκπαίδευση.

Σε μια περίοδο ύφεσης για την χώρα μας, όπου όμως, η ελληνική ναυτιλία πρωταγωνιστεί στο διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των πρωτοπόρων ελλήνων πλοιάρχων, και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία.
Η σύζευξη της μοναδικής εμπειρίας και παράδοσης των ελλήνων πλοιάρχων, σε θέματα ναυτικής και ναυτιλιακής καθημερινότητας με την ακαδημαϊκή γνώση και τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που πραγματοποιούν οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει και για τους δύο φορείς αλλά και για τη ναυτιλία.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας της ΠΕΠΕΝ με το ΤΝΕΥ καθίσταται παράλληλα και μια σημαντική νέα αφετηρία που αντικατοπτρίζει όχι μόνο τις υπάρχουσες ανάγκες της ναυτικής και εκπαιδευτικής οικογένειας, αλλά και προϋπάρχουσες και επιτυχημένες διεθνείς πρακτικές. Η συνεργασία θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη και ουσιαστικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.