Μια θέση στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας κατέχει η μεσογειακή διατροφή. Η πρόταση να συμπεριληφθεί στο σχετικό κατάλογο της UNESCO είχε κατατεθεί, με πρωτοβουλία της Ελλάδας, από κοινού με τις κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου.
Η ένταξη της μεσογειακής διατροφής στην άυλη κληρονομιά της Ανθρωπότητας δίνει μια άλλη διάσταση στην σπουδαιότητά της. Η σημασία αυτής της απόφασης θα συζητηθεί και θα προσεγγιστεί από επιστήμονες και ειδικούς της διατροφής σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, 12:30 στο πλαίσιο της 6ης ΗΟRECA. Συγκεκριμένα η ΕΣΤΙΑ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προώθηση της Ελληνικής Διατροφής & της Γαστρονομίας) διοργανώνει εκδήλωση με διακεκριμένους ομιλητές τον κ. Ν. Σκουλά π. Υπουργό Τουρισμού, την κ. Κ. Μπέη Πρόεδρο του Κινήματος Πολιτών, την κ. Α. Τριχοπούλου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Π.Α. και διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την κ. Α. Λινού, πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνικής Διατροφής, τον κ. Δ. Ασημακόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, τον κ. Γ. Καββαθά, πρόεδρο της ΕΣΤΙΑ, και τον κ. Ν. Κατσαρό, π. πρόεδρο του ΕΦΕΤ. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία παραδοσιακής μεσογειακής ελληνικής κουζίνας. Tην εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Μανούσου και θα χαιρετίσει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.
Αρχική Exhibitions Ειδική Εκδήλωση για τη Μεσογειακή διατροφή την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, 12:30 στο...