Αρχική Airlines News Δεντροφύτευση από την Olympic Air

Δεντροφύτευση από την Olympic Air

δενδροφυτευσηΠρόγραμμα δεντροφύτευσης 1814 δέντρων στην περιοχή των Καλυβίων διοργανώνει η Olympic Air την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με την plant-a-tree.gr.
Το Δεκέμβριο του 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος Travelair Club της Olympic Air, «έτρεξε» στο Διαδίκτυο ο διαγωνισμός Light Up Your Tree. Η Olympic Air είχε δεσμευτεί τότε, ότι για κάθε Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτιζόταν πλήρως στα πλαίσια του διαγωνισμού, θα φύτευε ένα πραγματικό!
Το Light up your tree έληξε, και 1814 Χριστουγεννιάτικα δέντρα «φωτίστηκαν». Έτσι, την Κυριακή στελέχη και εργαζόμενοι του ομίλου OLYMPIC παρέα με τις οικογένειες και τους φίλους τους θα αναλάβουν δράση για το περιβάλλον σε μια προσπάθεια αναδάσωσης της καμένης περιοχής του Πάνειου όρους, στα Καλύβια Αττικής.
Σκοπός της δράσης της Olympic Air είναι αφενός η αναγέννηση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων και περιοχών που δεν έχουν κατορθώσει να επανέλθουν με φυσικό τρόπο και αφετέρου η αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης  του κοινού.

ΗΜΕΡΑ:     Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
ΩΡΑ:    Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 π.μ. και να διαρκέσει περίπου μέχρι τις 2 μ.μ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:    Τραμπουριά, Πάνειο Όρος, Περιοχή Καλυβίων προς Ανάβυσσο

GOOGLE MAPS:    http://goo.gl/maps/eb2R

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ:     Ο δρόμος είναι τσιμεντένιος και μετά βατός χωματόδρομος. Μπορεί κανείς να παρκάρει στην αρχή του χωματόδρομου και να περπατήσει (π. 5-8’)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Α. ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

1) Εάν έρχεστε από την Αττική Οδό, βγαίνετε στην έξοδο για ‘Μαρκόπουλο’ και συνεχίζετε ευθεία προς Μαρκόπουλο.  Στο 5ο φανάρι (μετά το LIDL και τον ΠΑΠΑΠΟΛΙΤΗ) στρίβετε δεξιά στην επαρχιακή οδό Καλυβίων – Μαρκόπουλου – ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΜΠΕΛΑ ‘ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ’

2)      Συνεχίζετε ευθεία και στο 1,5 χλμ. θα φτάσετε σε μια πλατεία (roundabout) όπου θα δείτε το Δημαρχείο στο αριστερό σας χέρι (ένα ροζ κτίριο)  μετά το νεκροταφείο.

3)      Εκεί θα κάνετε ΔΕΞΙΑ και θα βγείτε στον περιφερειακό, κατεύθυνση προς Λαγονήσι και συνεχίζετε ευθεία όπως πάει ο δρόμος, ο οποίος στρίβει αναγκαστικά αριστερά σε κάποια φάση.

4)     Προχωράτε και ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ (θα δείτε ταμπέλα για Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Ανάβυσσος)  στρίβετε δεξιά. Αυτή είναι η Επαρχιακός Οδός (ή Λεωφόρος)  Καλυβιών-Αναβύσσου.

5)     Συνεχίζεται ευθεία όπως πάει ο κεντρικός δρόμος για 7.5 χλμ. – ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΧΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, και θα ακολουθείτε τις ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟ

6)     Σύντομα θα δείτε στα αριστερά σας μια παράγκα που λέει ‘Καλογρίτσας’ και στα δεξιά σας ένα κτήμα με τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟ ΜΕΛΙΣΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥΒΛΟ. Εδώ θα στρίψετε αριστερά. Αυτή είναι η οδός Ολ. Διός

7)      Συνεχίζετε ευθεία και ανεβαίνετε την ανηφόρα μέχρι να παρουσιαστεί η οδός Περδικοβρύσσης στα αριστερά σας. Στρίψτε αριστερά.

8)     Συνεχίζετε ευθεία μέχρι να τελειώσει ο τσιμεντένιος δρόμος. Ο χωματόδρομος συνεχίζει σε περιοχή παρκινγκ όπου μπορείτε να αφήσετε τα αυτοκίνητά σας.

Β. ΑΠΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ/ΛΑΓΟΝΗΣΙ

1)    Εάν έρχεστε από Βουλιαγμένη, κατευθύνεστε στην Ε.Ο. Βουλιαγμένης –  Σουνίου προς Λαγονήσι

2)    Μετά τον Άγιο Δημήτριο και μόλις πριν το Λαγονήσι, θα βρεθείτε σε μια διασταύρωση όπου υπάρχει ταμπέλα προς Καλύβα αριστερά. Αυτή είναι η Επαρχιακή Οδός (ή Λεωφόρος) Καλυβίων. Θα στρίψετε εδώ αριστερά.

3)    Συνεχίζετε κατευθυνόμενοι προς Καλύβια, μέχρι να βρεθείτε σε διασταύρωση στα π. 2 χλμ (Λεωφ. Καλυβίων – Οδός Κύπρου – Λεωφ. Αναβύσσου). Εκεί θα κάνετε δεξιά (είναι σχεδόν αναστροφή) στην επαρχιακή Οδό (ή Λεωφόρο) Καλυβίων – Αναβύσσου.

4)      Κατευθύνεστε προς Ανάβυσσο. Από εδώ οι οδηγίες συνεχίζουν όπως λέει στο Α6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.