Αρχική Airport Ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο»

Ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο»

domodedovoΙσχυρή έκρηξη, τη Δευτέρα 24, Ιανουαρίου το απόγευμα, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο», η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας οφείλεται σε πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού στο χώρο παραλαβής αποσκευών και προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ατόμων και τον τραυματισμό, τουλάχιστον, 130 άλλων.

Στο αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης αφότου πυροδοτήθηκε βόμβα βάρους οκτώ έως 11 κιλών ΤΝΤ. Καπνοί έβγαιναν από την αίθουσα της ζώνης παραλαβής αποσκευών και οι επιβάτες έτρεχαν έντρομοι προς τις εξόδους κινδύνου, σύμφωνα με μαρτυρίες που φθάνουν από τη Μόσχα. Στο αεροδρόμιο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15:32 (ώρα Ελλάδος) σε διάδρομο αναμονής κοντά στη ζώνη παραλαβής αποσκευών στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας Βλαντιμίρ Μάρκιν ανακοίνωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας απέστειλε τηλεγράφημα στον ομόλογό του κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.