Αρχική Airlines News Η International Airlines Group, η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση...

Η International Airlines Group, η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Iberia και British Airways, εισήχθη στο Χρηματιστήριο

ΒΑ_ΙΒΕRIAΟι μετοχές της International Airlines Group (IAG), της νέας μητρικής εταιρείας που προέκυψε από την συγχώνευση της British Airways και της  Iberia, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, το πρωί τόσο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όσο και στα αντίστοιχα χρηματιστήρια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, του Μπιλμπάο και της Βαλένθια.

Ο κ. Antonio Vázquez, Πρόεδρος της IAG, και ο κ. Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της IAG παραβρέθηκαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μαζί με τον κ. Xavier Rolet, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου για να παρακολουθήσουν την διαδικασία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών.

Ο κ. Antonio Vázquez δήλωσε σχετικά: “Σήμερα γεννήθηκε ένας νέος μεγάλος παίκτης στον χώρο της διεθνούς αεροπορίας και η British Airways και η Iberia κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την φιλοδοξία τους να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην σταθεροποίηση της βιομηχανίας. Η IAG είναι, βάσει εσόδων, ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Ευρώπη και ο έκτος μεγαλύτερος παγκοσμίως. Από κοινού, η Iberia με την British Airways πραγματοποιούν πτήσεις σε περισσότερους από 200 προορισμούς με στόλο που ξεπερνά τα 400 αεροσκάφη. Τα κοινά έσοδα των εταιρειών ξεπερνούν τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πέρυσι μετέφεραν 55 εκατομμύρια επιβάτες.”

Από την πλευρά του ο κ. Willie Walsh δήλωσε: “Ο όμιλος IAG έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του. Οι δύο πρώτες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου, η British Airways και η Iberia, θα διατηρήσουν τις ισχυρές εταιρικές τους ταυτότητες, ενώ διαθέτουν συμπληρωματικά δίκτυα που λειτουργούν σε δύο από τους μεγαλύτερους κόμβους στην Ευρώπη.  Η συγχώνευση θα οδηγήσει σε ετήσιες συνέργιες 400 εκατομμυρίων σε βάθος πενταετίας και αναμένεται να αποφέρει οφέλη τόσο για τους μετόχους της IAG, όσο και για τους πελάτες και το προσωπικό των δύο εταιρειών.”

Και συνεχίζει: “Η British Airways και η Iberia είναι οι δύο πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον Όμιλο της IAG, αλλά δεν θα είναι και οι τελευταίες. Ο στόχος μας είναι να ενταχθούν στον Όμιλο περισσότερες, αλλά κυρίως, κατάλληλες αεροπορικές εταιρείες. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός πολυεθνικού Ομίλου πολλών αεροπορικών εταιρειών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.