Αρχική Τοπικά Σύσκεψη με Υφυπουργό Υγείας για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων

Σύσκεψη με Υφυπουργό Υγείας για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων

Σύσκεψη με Υφυπουργό Υγείας για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας ΚαλυβίωνΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μανώλης Τσαλικίδης και Γιώργος Τζιβίλογλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαρωνικού κα Μαρία Κόλλια, καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων Νέου Ολύμπου κ.κ. Γιώργος Χάλαρης και Μανώλης Γιακουμάτος και Τραπουριάς κα Άντζυ Σπονδυλίδη και κ. Γιώργος Μπολιεράκης.

Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό (επικουρικό και μόνιμο) προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και να μπορέσουν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει μετά και τη συνένωση των Καλυβίων, της Αναβύσσου, της Παλαιάς Φώκαιας, της Σαρωνίδας και του Κουβαρά στον καλλικρατικό δήμο Σαρωνικού.

Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καλύπτει μια ευρείας έκτασης περιοχή με περίπου 45.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι φτάνουν τους 80.000 τους θερινούς μήνες. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία του 2010, όπου – παρ’ όλες τις κατά διαστήματα ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό – εξετάσθηκαν συνολικά 53.757 ασθενείς.

Για το λόγο αυτό καθώς και για την ασφαλή εφαρμογή του προγράμματος εφημεριών, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να υπάρχουν έξι (6) Γενικοί Ιατροί ή Παθολόγοι, δηλαδή η άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με τρεις (3) επιπλέον Γενικούς Ιατρούς ή Παθολόγους, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή η λειτουργία του Κέντρου Υγείας βασίζεται μόνο σε τρεις (3) ειδικευμένους Γενικής Ιατρικής (ένα μόνιμο, έναν επικουρικό και έναν επικουρικό με μετακίνηση από το Κ.Υ. Μαρκοπούλου). Επίσης, απαραίτητη είναι και η στελέχωση του Κ.Υ. με παιδίατρο, ακτινολόγο, καρδιολόγο, μικροβιολόγο και οδοντίατρο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε προς συζήτηση και το θέμα της στελέχωσης με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό των Περιφερειακών Ιατρείων σε Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια και Σαρωνίδα.

Ο Υφυπουργός αφού άκουσε τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής για ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, η οποία θα μειώσει την ταλαιπωρία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και θα αναβαθμίσει την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψή τους, τους διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα προκήρυξης θέσεων ιατρικού προσωπικού ώστε να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Πηγή www.kalivia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.