Αρχική Φορείς Συνάντηση Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια με τον δήμαρχο Αθηναίων

Συνάντηση Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια με τον δήμαρχο Αθηναίων

O Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος ΚαμίνηςΣε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, 2011, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα βιώσιμης κινητικότητας, όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες του Δήμου και του Υπουργείου. Αυτά αφορούν κυρίως διαβάσεις πεζών, προσπελασιμότητα εμποδιζόμενων ατόμων, σήμανση, πινακίδες, τερματικούς σταθμούς τουριστικών λεωφορείων, καθώς και θέματα οδικής ασφάλειας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα των ραδιοφωνικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων και στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί με τους νέους ψηφιακούς χάρτες συχνοτήτων. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στην ευρυζωνικότητα και την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο κ. Βούγιας ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου για την έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει τα δικαιώματα διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και θα περιορίσει σημαντικά την ταλαιπωρία των δημοτών. Με βάση αυτή, οι εκάστοτε πάροχοι θα πρέπει να λαμβάνουν ειδική άδεια από τον Δήμο καταθέτοντας το αίτημά τους μαζί με σειρά δικαιολογητικών, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση αποκατάστασης κάθε ζημιάς ή βλάβης η οποία θα προκαλείται από τις εργασίες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.