Αρχική General Η Ρόδη Κράτσα θέτει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ. Ιερώνυμο θέματα προστασίας των...

Η Ρόδη Κράτσα θέτει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ. Ιερώνυμο θέματα προστασίας των Χριστιανών και των χριστιανικών συμβόλων στη Μέση Ανατολή και προώθησης του εθελοντισμού στην Ελλάδα

Rodi KratsaΗ πρόσφατη συνάντηση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτού Ν.Δ. Ρόδης Κράτσα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα ζητήματα που τέθηκαν προς αντιμετώπιση λαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία και βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά τα αυξανόμενα περιστατικά θανάσιμων επιθέσεων κατά χριστιανικών κοινοτήτων στο Ιράκ και την Αίγυπτο.

Εν όψει της μετάβασης του Αρχιεπισκόπου στη Συρία και το Λίβανο, η κα Κράτσα του παρουσίασε την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία τους και τις δικές της εμπειρίες από τη μακρόχρονη ενασχόλησή της με τα σχετικά θέματα. Συζήτησε με τον Μακαριότατο τρόπους δράσης για την αποτελεσματικότερη προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και της θρησκευτικής τους ελευθερίας. Παράλληλα, η κα Κράτσα ζήτησε και τη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου για το θέμα της προστασίας του Ιορδάνη ποταμού – σημαντικού θρησκευτικού συμβόλου – από τη ρύπανση και την αποξήρανση, ένα θέμα για το οποίο η ίδια έχει προωθήσει δράσεις και πρωτοβουλίες σε επίπεδο πολιτικό και σε επίπεδο κινητοποίησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Παράλληλα, με αφορμή την έναρξη του νέου έτους 2011 – Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού και των πολιτικών της Ε.Ε. στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος και η Αντιπρόεδρος συζήτησαν και το ζήτημα της πιο συστηματικής προώθησης και ενίσχυσης του εθελοντισμού στην Ελλάδα καθώς και της εκπαίδευσης εθελοντών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.