Αρχική Airlines News Etihad Αποδοτικά Λειτουργικά Κέρδη EBITDAR για το 2010

Etihad Αποδοτικά Λειτουργικά Κέρδη EBITDAR για το 2010

Etihad Airbus A320Η Etihad Airways θα παρουσιάσει σημαντικά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και εξόδων μίσθωσης αεροσκαφών (EBITDAR) για το 2010, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής James Hogan, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της εταιρείας για πλήρη κάλυψη της αρχικής επένδυσης (full break-even) ακόμη και μέσα στο 2011 και για την κερδοφορία της το  2012.

Ο κ. Hogan μίλησε σε ένα οικονομικό road-show/εκδήλωση στο Λονδίνο, στο οποίο παρευρίσκονταν πάνω από 170 αντιπρόσωποι τραπεζών και άλλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων. Στην εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος της τακτικής δραστηριότητας της αεροπορικής εταιρείας με τη διεθνή οικονομική κοινότητα, η Etihad  παρουσίασε την στρατηγική της για το μέλλον, καθώς και τις εμπορικές της επιδόσεις από την στιγμή της έναρξης λειτουργίας της πριν από επτά χρόνια.

Παρά τις σημαντικές επενδύσεις σε νέους προορισμούς, σε στόλο και υποδομές, η αεροπορική εταιρεία θα επιτύχει πλήρη κάλυψη της αρχικής της επένδυσης (full break-even) μέχρι το 2011, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη κερδοφορία από το 2012.

Το EBITDAR είναι ένας βασικός τρόπος μέτρησης των λειτουργικών κερδών στην αεροπορική βιομηχανία. Το 2010 η αεροπορική εταιρεία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά επικερδές EBITDAR.

Μιλώντας στo road-show event, ο κ. Hogan είπε: “Έχοντας μπροστά μας μόνο ένα μήνα, είμαστε σε καλό δρόμο για να εμφανίσουμε κερδοφόρο EBITDAR για το 2010, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό επίτευγμα για την  οικονομική ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας.

“Επόμενος μας στόχος είναι full break-even το 2011, οδηγώντας μας σε κερδοφορία από το 2012 και μετά. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι στόχοι μας είναι εφικτοί.

“Η ανάπτυξη του Άμπου Ντάμπι ως ένας παγκόσμιος προορισμός κατέχει σημαντικό ρόλο και στη δική μας ανάπτυξη. Η επένδυση που έχει κάνει η Κυβέρνηση στην τουριστική υποδομή, στα ξενοδοχεία και στα αξιοθέατα, καθώς και στο επιχειρηματικό περιβάλλον, πραγματικά αποφέρει αποτελέσματα.

“Η Etihad είναι μία αεροπορική εταιρεία με φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον. Όμως όλα αυτά τα σχέδια βασίζονται σε στέρεες εμπορικές βάσεις. Οι μέτοχοί μας προσδοκούν μία ανταπόδοση και εμείς θα τους την δώσουμε.”

Τα οικονομικά road-show της Etihad είναι μέρος του προγράμματος εμπορικής χρηματοδότησης της αεροπορικής εταιρίας, κυρίως για την υποστήριξη της χρηματοδότησης των αεροσκαφών της. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για τον στόλο της εταιρείας προέρχεται από τις εμπορικές αγορές και η Etihad ανελλιπώς ενημερώνει το οικονομική κοινότητα για την επιχειρηματική της απόδοση.

Ο κ, Hogan δήλωσε: “Υπάρχει ένα πρόσφατο ενδιαφέρον για το θέμα των εγγυήσεων των εξαγωγικών πιστώσεων αλλά για την Etihad, αυτό αποτελούσε πάντα ένα μικρό παράγοντα για τη στρατηγική χρηματοδότησης των αεροσκαφών μας. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής μας προέρχεται από εμπορικές συμφωνίες και είναι σημαντικό για τα διεθνή ιδρύματα να καταλάβουν την απόδοση της επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.