Αρχική General Συνέδριο IMIC 2011: Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού

Συνέδριο IMIC 2011: Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού

IMIC 2011Το συνέδριο IMIC δίνει φέτος αξία στην εμπειρία του φαγητού. Ας αναλογιστούμε ότι η τουριστική βιομηχανία είναι στη μέση μιας μεγάλης στροφής στον τρόπο που οι διακοπές προωθούνται στην αγορά δεδομένου ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες. Το φαγητό λοιπόν εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη εκπροσωπεί την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτονται.
Τόσο οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, όσο το μαγείρεμα του φαγητού, η παρουσίασή του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.  
Ειδικοί επιστήμονες, marketiers, διακεκριμένοι εστιάτορες και μάγειροι, food bloggers και πολλοί άλλοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα σε εισηγήσεις και σε στρογγυλά τραπέζια στις 2-3 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα, στο Μεγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στο 7ο Συνέδριο της γνωστής σειράς IMIC που έχει ως θέμα του «Valuing the food experience – Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού». Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο στη σελίδα http://imic2011.conferences.gr. Το IMIC πλαισιώνεται και φέτος, για δεύτερη χρονιά, από το 2011 Athens Tourism Symposium που διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και την Ηλιότοπος Συνέδρια.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό, στο πλαίσιο της σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τις αυθεντικές εμπειρίες που πλέον αναζητούν οι άνθρωποι στα ταξίδια τους.  Οι σπουδαίοι ομιλητές, που πολλοί από αυτούς συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνέδριο τουρισμού στην Ελλάδα, θα αναδείξουν το θέμα και θα παρουσιάσουν προτάσεις και ιδέες άμεσα εφαρμόσιμες. Θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά για την αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων και όχι σε  δαπανηρές επενδύσεις.
Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ).
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το IMIC 2011 θα είναι μία ανθρακικά ουδέτερη και φιλική προς το κλίμα εκδήλωση. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής και για ειδικές προσφορές στις εγγραφές επικοινωνείτε με την εταιρεία Ηλιότοπος: 2109730697.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.