Αρχική Education Συνάντηση εργασίας της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Συνάντηση εργασίας της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

η υπουργός Παιδείας Άννα ΔιαμαντοπούλουΠραγματοποιήθηκε, χθές Παρασκευή 17/12, στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η πρώτη συνάντηση εργασίας της Διεθνούς  Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπουργός,  Άννα Διαμαντοπούλου, ο Υφυπουργός, Ιωάννης Πανάρετος, ο Ειδικός Γραμματέας  Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Παπάζογλου και  από την επιτροπή τα μέλη :

  • David Naylor (Καναδάς), Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Toronto
  • Gudmund Hernes (Νορβηγία), Πρώην Υπουργός Παιδείας και Έρευνας, Πρώην Υπουργός Υγείας και Πρόεδρος του διεθνούς Συμβουλίου Κοινωνικών Ερευνών
  • Jozef Ritzen (Ολλανδία), Πρώην Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ
  • John Sexton (ΗΠΑ), Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
  • Λίντα Κατέχη (Linda P.B. Katehi) (ΗΠΑ), Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Davis. (Η κ. Κατέχη είναι και συντονίστρια της Επιτροπής).

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών Πανεπιστημίων και τις αλλαγές που προτείνονται. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, είχαν επαφές με εκπροσώπους των Πρυτανικών Αρχών των Πανεπιστημίων και εκπροσώπους των κομμάτων, τα οποία συμμετέχουν στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.