Αρχική General Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση εσωτερικού επιθαλάσσιου...

Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση εσωτερικού επιθαλάσσιου τείχους Φρουρίου Χίου»

Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση εσωτερικού επιθαλάσσιου τείχους Φρουρίου Χίου» Μια πολύ σημαντική απόφαση για τη διάσωση και ανάδειξη του Φρουρίου της Χίου υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου λίγο προτού αποχωρήσει από τη θέση αυτή, παραδίδοντας στον αιρετό πλέον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Ν. Γιακαλή, που ορκίζεται αύριο στη Μυτιλήνη. .
Συγκεκριμένα, με την υπογραφή Θεολογίτου εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση εσωτερικού επιθαλάσσιου τείχους Φρουρίου Χίου» προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο διάσωσης και ανάδειξης του Φρουρίου της Χίου, που θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες προστασίας του μνημείου με σημαντικές υποδομές και εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του κοινού, αναστηλωτικές εργασίες, με αρχαιολογική, σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση όλων των εργασιών και έκδοση ειδικού τόμου σχετικού με το έργο. Είναι ένα σημαντικό έργο όπου μαζί με όλα τα άλλα έργα και τις παρεμβάσεις στον τομέα του πολιτισμού υλοποιούνται με σταθερά βήματα για την ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων».

Πηγή www.chiosopinion.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.