Αρχική Tourism Δήλωση της Υπουργού Παιδείας: «Φέτος Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα»

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας: «Φέτος Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα»

Η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου ανάμεσα στον υφυπουργό τουρισμού κο Νικητιάδη και τον πρόεδρο της ενωσης γραφείων ταξιδίων κο ΤελώνηΗ Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, συναντήθηκαν χθες 08/12/2010 με εκπροσώπους των Ταξιδιωτικών Γραφείων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Υπουργού για πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα.
Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη προβολής των ελληνικών προορισμών για τις σχολικές εκδρομές τόσο των Ελλήνων όσο και μαθητών από άλλες χώρες  με ελκυστικά και οικονομικά πακέτα εκδρομών.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου διεξαγωγής των εκδρομών, ώστε να μην συμπίπτουν όλες οι σχολικές εκδρομές και να υπάρχει καλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών.  Έγινε ακόμη αναφορά στην αλλαγή του τρόπου καθορισμού του προορισμού των εκδρομών με προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά κριτήρια.

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντηση :
«Φέτος Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα»
Φέτος η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Οι σχολικές εκδρομές μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές και παιδαγωγική επιμόρφωση, αλλά και εξαιρετική αναψυχή – γιατί η χώρα μας είναι γεμάτη ομορφιές . Φέτος, λοιπόν, το σύνθημα και για τους μαθητές είναι «Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα».
Υπήρξε μια συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και  το Σύνδεσμο των Τουριστικών Γραφείων, προκειμένου να δημιουργηθούν κίνητρα και ουσιαστικές προσφορές, ώστε τα παιδιά να έχουν λόγους – και οικονομικούς – να επιλέξουν την Ελλάδα.
Είδαμε πολλές χρονιές και ιδιαίτερα πέρυσι, να αυξάνεται η  επιλογή και η προτίμηση προς προορισμούς του εξωτερικού. Αυτό είναι θετικό. Όμως το εξωτερικό ας είναι επόμενος προορισμός,  καθώς καλό είναι  πρώτα μαθαίνουμε τη χώρα μας.
Έχει, λοιπόν, σημασία να υπάρχει  από το Υπουργείο Παιδείας η υποστήριξη -από πλευράς οργάνωσης-,  από το Υπουργείο Τουρισμού η ανάδειξη όλης της ομορφιάς της χώρας   και από τον ιδιωτικό τομέα προσφορά οικονομικών πακέτων, που να εξυπηρετούν τους μαθητές.

Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και  Τουρισμού:
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει απολέσει  ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς της μαθητικής εκδρομής και αυτό έχει χαθεί σε δύο κατευθύνσεις: η μία είναι Έλληνες μαθητές που όλο και περισσότερο ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τη μαθητική τους εκδρομή και η δεύτερη κατεύθυνση είναι η μείωση των επισκέψεων από ξένους μαθητές.
Στόχος μας είναι – και χαιρετίζουμε αυτή τη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της κυρίας Διαμαντοπούλου-  να αυξήσουμε τις μαθητικές εκδρομές εντός της χώρας.
Πιστεύουμε ότι οι μαθητές  πρέπει να προτιμούν την Ελλάδα καθώς υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι που κάνουν την  χώρα μας ομορφότερη. Εκτός όμως από  ελκυστικός προορισμός πρέπει  να γίνει και οικονομικός ώστε να μπορέσει να αντέξει ο Έλληνας μαθητής.
Επίσης με τη σημερινή συνάντηση ανοίγονται και τεράστιες προοπτικές για να φέρουμε ξένους μαθητές από άλλες χώρες στην Ελλάδα.
Υπάρχουν, όπως γνωρίζει και το Υπουργείο Παιδείας «κλασσικά σχολεία» σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, και ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί σημαντικό ερέθισμα για να προσελκύσουμε μαθητικές εκδρομές τους. Επίσης, για αυτό μαζί με την Υπουργό, θα έρθουμε σε επαφή με πολλά σχολεία του εξωτερικού – με στόχο ακόμη και την Κίνα –  ώστε να δούμε με ποιο τρόπο θα φέρουμε όσο περισσότερους μαθητές γίνεται στην πατρίδα μας, γιατί η πρώτη τους  αυτή γνωριμία με τον πολιτισμό και την φύση της Ελλάδας, σε νεαρή ηλικία, αποτελεί βάση για μελλοντικές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις με τις συντροφιές τους, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.