Αρχική Hotels Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων ΜαγνησίαςΘα πρέπει επιτέλους κάποτε να τολμήσουμε όλοι μαζί για την διαφορετικότητα στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, τονίζει σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Νομάρχη η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, μετά απο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Ταχυδρόμος” συμφωνα με το οποίο την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί, η πρόταση που έχει σχέση με τους Μεσογειακούς αγώνες 2013 που θα διεξαχθούν στον Βόλο και τη λύση για το Μεσογειακό Χωριό.
Η συγκεκριμένη πρόταση, της Νομαρχιακής αρχής είναι ολοφάνερο πως δεν περιλαμβάνει την εναλλακτική λύση που προτείνει η Ένωση Ξενοδοχών Μαγνησίας ενώ «δείχνει» ότι μια τέτοια εναλλακτική λύση είναι τα κρουαζιερόπλοια, τα οποία όμως δεν πρόκειται να ρίξουν άγκυρα στο λιμάνι του Βόλου, εάν δεν εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των λιμενικών εγκαταστάσεων, κάτι που θέλει δουλειά και πρόσθετα έργα.
“Η εναλλακτική λύση για τη Μαγνησία και συγκεκριμένα για το Βόλο-Λάρισα,” τονίζει στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, “είναι, ότι σε ακτίνα μόλις λίγων μέτρων έως χιλιομέτρων υπάρχουν φυσικές δομές και ξενοδοχειακές υποδομές οι οποίες εφόσον προσεγγίζονται με τη διαφορετικότητα που τους αξίζει (αρχιτεκτονικές κατασκευές, οικιστικές αναπτύξεις τουριστικών χωριών, μικρές ξενοδοχειακές μονάδες κτλ.), θα μπορούσαμε να είχαμε την πρόταση που θα εξασφάλιζε διαμονή υψηλού επιπέδου, διατροφή με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και τήρηση των κανόνων ασφαλείας-security των αθλητών.”
Και συνεχίζοντας αναφέρει πως: “Σε μια τέτοια οικονομική κρίση που διανύουν όλες οι Μεσογειακές Χώρες θα ήταν πιο εύκολα κατανοητό στους αποφασίζοντες να επιλέξουν τη διαφορετικότητα ούτως ώστε η διοργανώτρια πόλη και κατ’ επέκταση το κράτος, να εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκσυγχρονίζοντας και μετατρέποντας τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την υλοποίηση της αναγκαιότητας που προκύπτει από την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών. Η οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, πλήττει σχεδόν το σύνολο των Μεσογειακών Χωρών.
Ως Ενώσεις Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και Ξενοδόχων Ν. Λάρισας έχουμε λάβει υπόψη μας το πρόβλημα με την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών, λόγω του προβλήματος που υπάρχει με τη χρηματοδότηση του ΟΕΚ. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ιδιαιτερότητα τόσο του Βόλου αλλά και της Λάρισας, μας δίνουν το δικαίωμα να τολμήσουμε αυτή την πρωτοποριακή πρόταση, η οποία να τεθεί υπόψη των εμπλεκομένων στην επιτροπή και όχι μόνο, δηλαδή των αρμοδίων Υπουργείων, Νομαρχίας – Νέας Περιφερειακής Διοίκησης και των άλλων φορέων, αφού η περιοχή τόσο της Λάρισας όσο και του Βόλου ιδιαίτερα αποτελεί από μόνη της συγκέντρωση μικρών καταλυμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν «Μεσογειακά – Τουριστικά Χωριά». Θα πρέπει επιτέλους κάποτε να τολμήσουμε όλοι μαζί για την διαφορετικότητα στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
Η επιτυχημένη υλοποίηση της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής στο Βόλο το 2006, αποτέλεσε πρόκληση για τους ξενοδόχους αλλά και για τον τουριστικό κλάδο του Νομού που κέρδισε το στοίχημα της άρτιας διαμονής και σίτισης αλλά και την εξασφάλιση μελλοντικών αντίστοιχων διοργανώσεων στο Βόλο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.