Αρχική Tourism Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών, Πόλοι έλξης τουριστικής ανάπτυξης

Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών, Πόλοι έλξης τουριστικής ανάπτυξης

Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών, Πόλοι έλξης τουριστικής ανάπτυξηςΤην περασμένη Πέμπτη, 23-12-2010 στα γραφεία της  Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ, Ιεροσολύμων 6, Αθήνα πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης η αποσφράγιση των προτάσεων που υποβλήθηκαν για το 2o διαγωνισμό επιλογής τοπικών προγραμμάτων στα πλαίσια του Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας  2007-2013.


Αντικείμενο της σχετικής προκήρυξης είναι η επιλογή: α) των περιοχών που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΕΠΑΛ, β) των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης που θα εφαρμοστούν στις περιοχές αυτές και γ) των τοπικών εταιρικών σχημάτων (Ομάδων Τοπικής Δράσης) που θα σχεδιάσουν και θα εφαρμόσουν τα τοπικά προγράμματα, στις περιοχές αναφοράς τους. Τα τοπικά προγράμματα θα επιλεγούν για την περίοδο 2007-2013 και θα υλοποιηθούν μέχρι τη λήξη ισχύος του ΕΠΑΛ 2007-2013.


Η δημόσια δαπάνη του Διαγωνισμού ανέρχεται σε 25.000.000 ευρώ, 20.000.000 ευρώ για περιοχές στόχου σύγκλισης και 5.000.000 ευρώ για περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης.


Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν πέντε (5) προτάσεις για τις περιοχές: Χίου, Σάμου, Μαγνησίας, Εύβοιας και Ξάνθης, από τις αντίστοιχες εταιρείες τοπικής ανάπτυξης των περιοχών αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.