Αρχική Exhibitions Tην Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ξεκινά η 26η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, PHILOXENIA και...

Tην Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ξεκινά η 26η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, PHILOXENIA και η 1η Έκθεση Ξενοδοχειακού & Eπαγγελματικού Εξοπλισμού HOTELIA-EXPRO & CLEAN

philoxenia 2010Τριακοσίους είκοσι εκθέτες από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, την Γκάνα, την Ινδία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Συρία, την Τουρκία και την Τυνησία, συγκεντρώνει η 26η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, PHILOXENIA, που πραγματοποιείται από τις 18 ως τις 21 Νοεμβρίου 2010 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», και αμέσως μετά θα γίνει η απονομή των βραβείων τουρισμού. Τα τουριστικά βραβεία «Philoxenia Tourism Awards», που έχουν σαν στόχο την ανάδειξη των δημοφιλέστερων προορισμών που επιλέγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες, απονέμονται μετά από ανοικτή, διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργάνωσε για 5η χρονιά η HELEXPO. Στα φετινά βραβεία υπάρχει μια καινοτομία: Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί το πρώτο βραβείο στον προορισμό που παρουσίασε τη μεγαλύτερη δυναμική και αύξηση στις προτιμήσεις όσων ψήφισαν για τα “Philoxenia Tourism Awards”. Έτσι θα ανακηρυχθεί ο “Ανερχόμενος Προορισμός του 2010” μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων προορισμών στις εξής κατηγορίες:

– Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός
– Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός
– Αγαπημένος αστικός προορισμός
– Καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο
– Αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο εξωτερικό

Επίσης υπάρχει μια νέα κατηγορία βράβευσης για το φιλικότερο προς το περιβάλλον προορισμό.

Επίσης, για 5η χρονιά πραγματοποιείται το πρόγραμμα hostedbuyers, με προσκεκλημένους 70 touroperators από 21 χώρες, οι οποίοι θα προβούν σε επιχειρηματικές συναντήσεις ΜΟΝΟ με τους εκθέτες της.

Συνέδριο και Φόρουμ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 19 Νοεμβρίου, το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Τουρισμό και τίτλο «Ένα Νέο Μοντέλο για τον Τουρισμό», μοντέλο που θα διερευνηθεί από τις ενότητες: «Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τουρισμός», «Στρατηγικές Ανάπτυξης και Απασχόλησης», «Τουρισμός 12 Μήνες» και «Ψηφιακή Ατζέντα στον Τουρισμό & Στρατηγικές Μάρκετινγκ».

Στο πλαίσιο της PHILOXENIA θα πραγματοποιηθεί Φόρουμ χωρών της Μαύρης Θάλασσας, που διοργανώνεται από το BlackSeaEconomicCooperation, το BlackSeaTradeandInvestmentProgramme του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων των Χωρών της Μαύρης Θάλασσας και του ΗΑΤΤΑ.. Τουριστικοί Πράκτορες από Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρωσία, Μολδαβία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ουκρανία, Ρουμανία, θα συμμετέχουν στην έκθεση και θα δώσουν στους εμπορικούς επισκέπτες της την ευκαιρία αποδοτικών επιχειρηματικών συναλλαγών.

1η Έκθεση Ξενοδοχειακού & Eπαγγελματικού Εξοπλισμού
Για πρώτη χρονιά, φέτος, ταυτόχρονα με τη PHILOXENIA διοργανώνεται και η HOTELIA-EXPRO & CLEAN, 1η Έκθεση Ξενοδοχειακού & Eπαγγελματικού Εξοπλισμού -μια συνεργασία της HELEXPO με την Expro Α.Ε- με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικότητας στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Στην 1η Έκθεση Ξενοδοχειακού & Eπαγγελματικού Εξοπλισμού συμμετέχουν 40 εκθέτες.

Το Σάββατο στις 20 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της HOTELIA θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, με θέμα «Κάντε το ξενοδοχείο σας να ξεχωρίσει με πρωτότυπους και οικονομικούς τρόπους». Οι ομιλητές της ημερίδας θα αναφερθούν σε έξυπνους τρόπους ανακαίνισης, διακόσμησης και ανανέωσης των ξενοδοχείων. Η Ημερίδα οργανώνεται, στο πλαίσιο της HOTELIA – EXPRO & CLEAN. από τη HELEXPO και την ηλεκτρονική πλατφόρμα RESPOND ON DEMAND, που εκπροσωπεί 600 ελληνικά ξενοδοχεία.

Από τις 16 ως τις 23 Νοεμβρίου 2010 η OlympicAir θα χορηγήσει έκπτωση 50% στους ναύλους εσωτερικού και 75% στους ναύλους εξωτερικού, για την μετακίνηση των μελών των: HATTA, ΠΕΤΑΓΑ, ΠΟΕΤ, HAPCO, ΣETE και ΞEE.
Η PHILOXENIA και η HOTELIA θα λειτουργήσουν από 18 έως 21 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο για τους εμπορικούς επισκέπτες και με εισιτήριο 5 ευρώ για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.