Αρχική Exhibitions O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδης, συμμετείχε, στις 9 Νοεμβρίου,...

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδης, συμμετείχε, στις 9 Νοεμβρίου, ως βασικός ομιλητής στο πάνελ της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού

WTM-London-UNWTO Ministers' Summit. H.E. George Nikitades, Deputy Minister of Culture & Tourism, Greece.Συνεχίζοντας την επίσκεψή του, στο Λονδίνο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδης, συμμετείχε, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, ως βασικός ομιλητής στο πάνελ της Συνόδου Υπουργών Τουρισμού, που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, WTM 2010. Συντονιστής της συζήτησης – στην οποία για πρώτη φορά έλαβε μέρος ‘Έλληνας Υπουργός –  ήταν ο γνωστός, παγκοσμίως, δημοσιογράφος του CNN, κ. Richard Quest. Ο κ. Υφυπουργός, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της Ελλάδας, όσον αφορά καίρια προβλήματα που απασχολούν την παγκόσμια τουριστική αγορά.
Την ίδια ημέρα, ο κ. Νικητιάδης είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με τρεις από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς, που μεταφέρουν τουρίστες από τη Μ. Βρετανία στη χώρα μας: την ηγεσία της TUI, τον Πρόεδρο και συνεργάτες της διοίκησης της Thomas Cook, καθώς και τους επικεφαλής της Olympic Holidays.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Ryanair και τους εκπροσώπους της διοίκησης της Easyjet και της Monarch airlines, καθώς και με εκπροσώπους των εταιρειών Trip Advisor και Expedia.
Παραλλήλως, δίνοντας έμφαση, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης, παρέθεσε γεύμα εργασίας, στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων Βρετανικών γραφείων ειδικού τουρισμού (Sunvil, Planet Holidays, Responsible Travel, CV Travel, Ramblers, Ionian & Aegean Holidays), συζητώντας μαζί τους, τις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών τους προϊόντων.
Ο Έλληνας Υφυπουργός παρέλαβε το Βραβείο του «Καλύτερου Νησιωτικού Προορισμού», για το νησί της Μυκόνου, όπως αυτό αναδείχθηκε από ψηφοφορία των αναγνωστών της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού Conde Nast the Traveler.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Νικητιάδης δήλωσε: « είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και πιστεύω ότι η κίνηση από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα, θα αυξηθεί αισθητά, μέσα στον επόμενο χρόνο».
Τέλος, ιδιαίτερη συνάντηση και γεύμα εργασίας, πραγματοποίησε ο κ. Νικητιάδης, με τον Πρόεδρο του μεγάλου Ινδικού Οργανισμού των “Visa Centres” (κέντρο έκδοσης βίζας), που εδρεύει στο Λονδίνο και με τον οποίο συνεργάζεται η χώρα μας, στη Ρωσία και σε άλλες ανατολικές χώρες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκε εκ μέρους του κ. Υφυπουργού, το ερώτημα της δημιουργίας, γραφείων του ανωτέρω οργανισμού, εκτός από τη Μόσχα, στις 10 μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ταχύτερη έκδοση βίζας για τη χώρα μας.
Πριν από την αναχώρησή του, ο κ. Υφυπουργός θα παραστεί σε εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Cricket Club Museum, της Βρετανικής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ομοσπονδιών κρίκετ, παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.