Αρχική Hotels Αισθητή ήταν η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia

Αισθητή ήταν η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia

Δημήτρης ΠολλάληςΑισθητή ήταν η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo της Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα από 18 έως 21 Νοεμβρίου 2010.
Την Ένωση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, κ. Δημήτρης Πολλάλης.

Η 26η Philoxenia συγκέντρωσε φέτος 320 άμεσους ή έμμεσους εκθέτες από την Ελλάδα, την Αμερική μέσω της Πρεσβείας της στην Αθήνα, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, τη Γκάνα, την Ινδία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Συρία, την Τουρκία και την Τυνησία.

Αυτό που παρατηρήθηκε φέτος ήταν η ιδιαίτερα περιορισμένη συμμετοχή, από Ελληνικής πλευράς, η οποία εικάζεται ότι προήλθε λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, την  Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή επιλογή της κυβέρνησης, με τη μετάταξη της τουριστικής διαμονής στο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, από το 11%, επισημαίνοντας ότι, “Έχουμε δρόμο για να βγούμε από την κρίση και η μείωση του ΦΠΑ θα βοηθήσει να αγοράσουμε χρόνο αλλά όχι να λύσουμε τα δομικά μας προβλήματα”.

Στο πλαίσιο της Philoxenia, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Τσακίρης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τηντουριστική κίνηση του 2010, όπου και παρουσιάστηκε η σχετική έρευνα του ΙΤΕΠ (Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων).

Σε παράλληλη εκδήλωση το Ξ.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνάντηση – ενημέρωση ξενοδόχων, κατά την οποία συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα του κλάδου, με κυρίαρχο αυτό της μείωσης του ΦΠΑ. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι, “Πρόκειται για το πρώτο αναπτυξιακό μέτρο της κυβέρνησης και συγχρόνως η πρώτη σοβαρή κίνηση στήριξης του Ελληνικού τουρισμού εδώ και χρόνια” και εκτίμησε ότι, “Από εδώ και πέρα ο Ελληνικός τουρισμός ξαναμπαίνει στην αγορά”. Σύμφωνα με το ΞΕΕ, η μείωση του ΦΠΑ κατά 4,5% θα συμβάλει κατά 630 εκατ. ευρώ ετησίως στα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας.

Ο κ. Πολλάλης παρευρέθη στις εργασίες του καθιερωμένου Συμβουλίου Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων, που διοργάνωσε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο οποίο παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για να απαντήσει στους προβληματισμούς και τα ζητήματα που απασχολούν τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.