Αρχική Hotels Δεν δεχόμαστε την απειλή του Thomas Cook λένε οι Ξενοδόχοι της Ευρωπαϊκής...

Δεν δεχόμαστε την απειλή του Thomas Cook λένε οι Ξενοδόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Celestyal Cruises

οι ξενοδοχειακές οργανώσεις της Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Ισπανίας και Πορτογαλίας  υπέγραψαν κοινή δήλωσηΕπ’ ευκαιρία της 61ης Γενικής Συνέλευσης της Hotrec (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στα τέλη Οκτωβρίου, οι ξενοδοχειακές οργανώσεις της Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Ισπανίας και Πορτογαλίας  υπέγραψαν κοινή δήλωση, στην οποία τονίζουν τα εξής:
“Μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στις χώρες μας έχει υποστεί μείωση 5% στα τιμολόγια του Αυγούστου και του  Σεπτεμβρίου του 2010. Η μείωση επιβλήθηκε μονομερώς από τον tour operator Thomas Cook U, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία με τα συμβεβλημένα με αυτόν  ξενοδοχεία.
Αυτή η αθέμιτη πρακτική, αν επικρατήσει, θα αποτελέσει προηγούμενο και για άλλους tour operators στο μέλλον με δραματικές  επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Καταγράφουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ανάρμοστη απόφαση του Thomas Cook, η οποία κλονίζει την  εμπιστοσύνη των ξενοδόχων απέναντι στους tour operators.
Πρόκειται για πράξη καταχρηστική και άδικη, που συνιστά παραβίαση των συμφωνηθέντων με αρνητικές συνέπειες για όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγορίας
Δεν δεχόμαστε την απειλή του Thomas Cook ότι δεν θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τα ξενοδοχεία που αρνήθηκαν να υποκύψουν σ’ αυτή την πρακτική.
Οι συγχωνεύσεις  στην αγορά των tour operators και οι ζημίες που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων.  Αυτό επέτρεψε στους μεγάλους tour operators να δημιουργήσουν μονοπώλια, επωφελούμενοι της πολυδιάσπασης που επικρατεί στην ξενοδοχειακή προσφορά, προκαλώντας σοβαρή ζημία στον τελικό καταναλωτή.
Θα εξετάσουμε όλες τις πρόσφορες νομικές ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία απαιτηθεί για να     διαπιστωθεί αν αυτή η ενέργεια του Thomas Cook συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης σύμφωνα με την εθνική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία.  Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Thomas Cook, που του δίνει τη δυνατότητα να επιβάλει την τιμολογιακή του πολιτική, κρίνουμε ότι  μία τέτοια πρακτική αν δεν απαντηθεί δεόντως,  τότε οδηγεί σε ισχυρό κλονισμό της ασφάλειας δικαίου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.