Αρχική legacy Τα αναμνηστικά μετάλλια του 28ου επετειακού Κλασικού Μαραθώνιου

Τα αναμνηστικά μετάλλια του 28ου επετειακού Κλασικού Μαραθώνιου

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην έκδοση των μεταλλίων που είναι απαραίτητα για ένα τόσο μεγάλο αθλητικό και ιστορικό γεγονός  όπως ο επετειακός Κλασικός Μαραθώνιος για τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Ο ΣΕΓΑΣ διευκρινίζει,  πως άλλο είναι το καθαρά αναμνηστικό μετάλλιο και άλλα εκείνα που θα δοθούν  σε όσους τερματίσουν στον Μαραθώνιο και στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων.

Όσον αφορά στο αναμνηστικό μετάλλιο που κυκλοφορεί με αφορμή την επέτειο των 2.500 ετών ο ΣΕΓΑΣ ως επίσημος διοργανωτής  και η Διεθνής  Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) αποφάσισαν από κοινού τη δημιουργία και παραγωγή ενός αναμνηστικού μεταλλίου το οποίο φέρει το επετειακό λογότυπο των 2.500 χρόνων και θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το μετάλλιο αυτό έχει στην πρόσοψη τον οπλίτη που τρέχει από τον Μαραθώνα στην Αθήνα για το άγγελμα  της νίκης. Κοστίζει  10 ευρώ και μπορεί  κανείς να το προμηθευθεί ταχυδρομικώς με παραγγελία. Ήδη  η ιστοσελίδα www.2500marathonanniversary.com  μέσω της οποίας γίνονται οι  παραγγελίες δέχεται πολυάριθμες αιτήσεις απ’ όλον τον κόσμο.

Μπορεί κανείς πάντως να αγοράσει το αναμνηστικό μετάλλιο και από σημεία πώλησης που θα υπάρχουν στο Κέντρο Εγγραφών του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ή την Έκθεση EXPO στο Ζάππειο από Παρασκευή 29 έως Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Όσον  αφορά στα μετάλλια που θα δοθούν στους τερματισμούς  είναι νέες δημιουργίες που θα εξακολουθήσουν να δίνονται και τα επόμενα χρόνια στη διοργάνωση. Είναι τύπου antique δίχρωμο επίχρυσο και επάργυρο  για τον Μαραθώνιο, ίδιο σχήμα αλλά μονόχρωμο για τα 5 και 10 χιλιόμετρα.  Στην πρόσοψη έχει  το λογότυπο της διοργάνωσης  και  στην πίσω πλευρά τον  Γρηγόρη  Λαμπράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.