Αρχική legacy Ολοκληρώθηκε η 65η Σύνοδο Πρυτάνεων, στο Ρέθυμνο

Ολοκληρώθηκε η 65η Σύνοδο Πρυτάνεων, στο Ρέθυμνο

η υπουργός Παιδείας Άννα ΔιαμαντοπούλουΟλοκληρώθηκε η 65η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στο Ξενοδοχείο Grecotel CRETA PALACE στο Ρέθυμνο.

Οι πρυτάνεις συζήτησαν για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες των Πανεπιστημίων, τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια σε θέματα Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών καθώς και τις περικοπές χρηματοδότησης.

Επίσης το κείμενο διαβούλευσης για την έναρξη διαλόγου σχετικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο παρέδωσε στους πρυτάνεις η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της Συνόδου των Πρυτάνεων, η Σύνοδος αντιμετωπίζει το προς διαβούλευση κείμενο με ιδιαίτερη επιφύλαξη, δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, «εγείρονται σοβαρά θέματα συνταγματικότητας σε προτεινόμενες θέσεις».

Μία πραγματική βάση συζήτησης για τη Σύνοδο θα ήταν η πλήρης κατοχύρωση της αυτοδιοίκησης των πανεπιστημίων και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά σημεία της μεταρρύθμισης που προκύπτουν από τις μέχρι σήμερα προτάσεις, η Σύνοδος δεσμεύεται να επεξεργαστεί για να καταθέσει στο προσεχές διάστημα ολοκληρωμένη πρόταση που θα αφορά την ανασυγκρότηση του πανεπιστημίου με γνώμονα το συμφέρον της Παιδείας και της ελληνικής κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.