Αρχική General Ξέπλυμα Χρήματος, και η καταπολέμησή του, ένα συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Ξέπλυμα Χρήματος, και η καταπολέμησή του, ένα συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Συνέδριο με θέμα το "Ξέπλυμα Χρήματος" διοργανώνεται την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο.Συνέδριο με θέμα “Ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος” διοργανώνεται την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο.
Το Συνέδριο έχει ως στόχο ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και η παρουσίαση της διεθνούς πρακτικής αναφορικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Η φοροδιαφυγή, η αδιαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές, οι αμφισβητούμενες δραστηριότητες δημοσίων λειτουργών και οι ελλιπείς μηχανισμοί είναι οι αιτίες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα σήμερα.

Η τελευταία έκθεση των ελεγκτών της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF Financial Action Task Force) του ΟΟΣΑ, αναφέρει πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν.

Η ενημέρωση, των ενδιαφερομένων γι αυτό το θέμα, το οποίο έχει σαφείς οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις, συμβάλει στις προσπάθειες εξυγίανσης του ελεγκτικού συτήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.