Αρχική Culture Η έκθεση “Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη” τώρα και στο Τεχνόπολις

Η έκθεση “Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη” τώρα και στο Τεχνόπολις

Η έκθεση "Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη" τώρα και στο ΤεχνόπολιςH ομαδική έκθεση των 101 Ελλήνων καλλιτεχνών, με τίτλο “Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη” που παρουσιάστηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινουπόλεως θα φιλοξενείται μέχρι τις 07, Νεομβρίου στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, αίθουσες Κωστή Παλαμά & Άγγελου Σικελιανού.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, παρουσία του Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Mehmet Hasan Gogus και του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, Επισκόπου Ναζιανζού Θεοδωρήτου.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ της “Τεχνόπολις” Φώτης Ιγνατίου, η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού, η οποία επιμελήθηκε την Έκθεση και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας White Fox A.E. Αναστασία Μάνου, η οποία είχε την ιδέα και την οργάνωση της έκθεσης.
Η έκθεση, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, του Δήμου Αθηναίων, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Πριγκιποννήσων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco.
Τα έργα της έκθεσης καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργών διαφορετικών γενεών και τεχνοτροπιών, αποκαλύπτοντας με ποικίλα εκφραστικά μέσα την ψυχή της “πόλης με τα χίλια πρόσωπα” όπως ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, φωτογραφία, video και αγιογραφία, αναδεικνύοντας στιγμιότυπα μυθολογικά, ιστορικά, αλλά και καθημερινά.
Παράλληλα, εκθέματα παραχωρημένα από το Adalar Museum των Πριγκιποννήσων πλαισιώνουν τους χώρους, ενώ θα προβληθεί για πρώτη φορά το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή Αναστασίας Μάνου και επιμέλεια της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.
Η έκθεση συμπίπτει χρονικά με την ανακήρυξη της Κωνσταντινούπολης σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2010.
Ώρες λειτουργίας: 10:00-22:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.