Αρχική Airlines News Έντονο το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών Low Cost να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα

Έντονο το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών Low Cost να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα

υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηςΔυναμική ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (Low cost carriers) στην Ελλάδα προδιαγράφεται μέσα από τη συνεργασία τους με Περιφέρειες της χώρας και φορείς του τουρισμού, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη.
Αυτό αποτυπώθηκε στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εταιρειών με τον υφυπουργό, γενικούς γραμματείες και εκπροσώπους Περιφερειών καθώς και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Το έντονο ενδιαφέρον τους για την δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας κατά την οποία χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του υφυπουργού.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του κ. Νικητιάδη εκφράζοντας έντονο ενδιαφέρον. Ανάλογο ενδιαφέρον εκφράστηκε και από την πλευρά των Περιφερειών και των εκπροσώπων των ξενοδόχων για να αναπτυχθούν προγράμματα συνεργασίας με τις εταιρείες τα οποία θα ενισχύσουν την κίνηση προς την χώρα μας, θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και θα τονώσουν σημαντικά τον τουρισμό.
Ο υφυπουργός, κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συνεργασία διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή και θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που υπάρχει από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους για δυναμική δραστηριοποίησή τους στη χώρα μας ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ryanair κ. Ken O’ Toole για τη δυνατότητα να αυξηθούν οι επιβάτες πτήσεων προς τη χώρα μας κατά 1,5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο βάσει στοιχείων σχετικά με την ζήτηση που υπάρχει. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Easy Jet κ. Σ. Βακιρτζής τόνισε τη σημασία που θα έχει στην ανάπτυξη της συνεργασίας η θέσπιση κινήτρων από την πολιτεία τα οποία θα ενισχύσουν την πρόθεση των εταιρειών να δραστηριοποιηθούν περαιτέρω στην ελληνική αγορά.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Α΄αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Νικητιάδη και τόνισε ότι υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση των ευκαιριών της επόμενης ημέρας για τον τουρισμό της Ελλάδας ενώ επισήμανε ότι η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας με τις αεροπορικές εταιρείες θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στον ελληνικό τουρισμό και προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η συνεργασία όλων των πλευρών να αποδώσει αποτελέσματα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γ. Τσακίρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρ. Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα κ. Ντ.  Φραντζεσκάκης, η περιφερειάρχης Ηπείρου κα. Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Μπρακουμάτσος και εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.