Αρχική General Εναρκτήριο μάθημα της Ενεργειακής Ακαδημίας του Αη Στράτη

Εναρκτήριο μάθημα της Ενεργειακής Ακαδημίας του Αη Στράτη

Αη Στράτης Πράσινο νησίΣτο νησί του Αη Στράτη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την ενεργειακή Ακαδημία του νησιού Πράσινου νησιού SAMSO, της Δανίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010, το εναρκτήριο μάθημα της Ενεργειακής Ακαδημίας του Αη Στράτη.
Το νησί του Αη Στράτη, είναι απόλυτα αυτάρκες ενεργειακά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
H Ενεργειακή Ακαδημία αποτελεί μέρος του έργου «Αη Στράτης Πράσινο νησί», πρόκειται να φιλοξενηθεί στο εντυπωσιακό κτίριο της Μαρασλείου Σχολής του νησιού, ενώ για τους εμπνευστές του έργου (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, Κοινότητα Αγίου Ευστρατίου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και κυρίως βέβαια για την τοπική κοινωνία, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του έργου, κυρίως γιατί απευθύνεται στη νέα γενιά.
Ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν στο πρώτο μάθημα ήταν και η παρουσίαση από τον καθηγητή, Jan Jensen, εμπειριών από τα έργα στο SAMSO και κυρίως την  αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας σε έργα που τους αφορούν, γεγονός που αποτελεί ένα από τους κυριότερους λόγους επιτυχίας της ανάλογης προσπάθειας στο νησί SAMSO.
Σε σχετική αναφορά του ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, τόνισε τη σπουδαιότητα, καθώς και τη μοναδικότητα του έργου «Αη Στράτης – Πράσινο Νησί», αφού προσφέρει τη δυνατότητα στο νησί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να αποτελέσει πόλο έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.