Αρχική Culture Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της Πύλης Ιησού

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της Πύλης Ιησού

Celestyal Cruises

Αποκατάσταση και Ανάδειξη της Πύλης Ιησού των Ενετικών Τειχών του ΗρακλείουΕγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.), η Οριστική Μελέτη «Στερέωσης, Αποκατάστασης και Ανάδειξης της Πύλης Ιησού των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου» η οποία χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και περιλαμβάνει τη Στατική μελέτη στερέωσης, την Αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης της Πύλης καθώς και τη Μουσειολογική Μελέτη ώστε να φιλοξενηθεί στην αποκατεστημένη πλέον Πύλη η έκθεση Νίκου  Καζαντζάκη.

Η έγκριση της μελέτης έγινε από το ΚΑΣ χωρίς καμία ένσταση  ή παρατήρηση και το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνταχθούν η Μελέτη Εφαρμογής και τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου.

Η Πύλη Ιησού θα περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που αποτελούσε την έκθεση Ν.Καζαντζάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σε νέα διάταξη, με νέο τρόπο προσέγγισης και με ανθεκτικότερα υλικά για μόνιμη χρήση.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου σταθερή στην προτεραιότητα της για ανάδειξη όλων των Ιστορικών Μνημείων και κυρίως του μεγαλύτερου οχυρωματικού έργου της Μεσογείου, τα Ενετικά Τείχη, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σύντομα η Πύλη Ιησού, που κινδυνεύει σήμερα να καταρρεύσει, να αποδοθεί στους πολίτες και να στεγάσει τη μόνιμη Έκθεση του Νίκου Καζαντζάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.