Αρχική Airlines News To Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa εγκρίνει την παραγγελία 48 νέων αεροσκαφών

To Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa εγκρίνει την παραγγελία 48 νέων αεροσκαφών

Lufthansa εγκρίνει την παραγγελία 48 νέων αεροσκαφώνΑντικατάσταση και επιπλέον αγορές συμβάλλουν στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του στόλου του Ομίλου, προσφέροντας προοπτικές για εταιρίες και προσωπικό

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG ενέκρινε την παραγγελία 48 νέων αεροσκαφών. Από αυτά τα νέα αεροσκάφη, οκτώ Airbus A330-300, εφοδιασμένα με κινητήρες Rolls-Royce Trent700, θα δρομολογηθούν σε διαδρομές μακρινών αποστάσεων ενώ τα υπόλοιπα 40 αεροσκάφη θα δρομολογηθούν σε ηπειρωτικά δρομολόγια.

Η προγραμματισμένη παραγγελία περιλαμβάνει τρία Airbus A330-300 και 20 Airbus A320 για την Επιβατική Αεροπορική Εταιρία (Lufthansa Passenger Airlines), καθώς και 8 νέα αεροσκάφη Embraer 195 για τη Lufthansa Regional.

Επιπλέον, η παραγγελία περιλαμβάνει πέντε Airbus A330-300, δύο Airbus A321 και δύο Airbus A320 για τη SWISS, καθώς και οκτώ νέα Airbus A319 για τη Germanwings. Τα νέα, υπερσύγχρονα και οικονομικά από άποψη κατανάλωσης καυσίμων αεροσκάφη, θα παραδίδοντα στον Όμιλο διαδοχικά, από το 2012. Το ύψος της παραγγελίας ενέρχεται συνολικά σε περίπου 3,5 δις ευρώ.

“Οι επενδύσεις σε νέα αεροσκάφη ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των αεροπορικών εταιριών του Ομίλου και ένας σύγχρονος στόλος αυξάνει την εξοικονόμηση καυσίμων και μειώνει τις λειτουργικές δαπάνες, την ηχορύπανση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό ωφελεί τόσο τους πελάτες, τους μετόχους και το προσωπικό μας όσο και το περιβάλλον. Η παραγγελία αυτή θα επιτρέψει στις αεροπορικές μας εταιρίες να κάνουν εύστοχη χρήση των ευκαιριών ανάπτυξης που απορρέουν από την αυξημένη ζήτηση και ταυτόχρονα, θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την αναγκαία ελευθερία ώστε να αντιδρούμε πάντα στις διακυμάνσεις και τις μεταβολές της αγοράς, με την απαραίτητη ευελιξία,” σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, αναφερόμενος στην απόφαση αυτή.

Η χρηματοδότηση των παραγγελιών θα γίνει από τα ρευστά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου ή εξωτερικά κεφάλαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.