Αρχική Culture Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο από τους ex Silentio

Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο από τους ex Silentio

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην παλαιά μουσική με δύο συναυλίες στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Παύλου, με το σύνολο Ex Silentio, τραγούδι Θεοδώρα Μπάκα.Ένα διήμερο αφιερωμένο στην παλαιά μουσική πρόκειται να διοργανώσει και φέτος  η “specs’ n’ arts”  στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Παύλου, που περιλαμβάνει δύο συναυλίες και σεμινάρια με το σύνολο Ex Silentio και καλεσμένους καλλιτέχνες.
Στόχος της σειράς «παλαιά μουσική στον Άγιο Παύλο» είναι η προώθηση της μουσικής παλαιότερων εποχών μέσα από μια ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία, παράλληλα με την ανάδειξη σημαντικών αλλά και σπάνιων ή πολύ λίγο γνωστών έργων από τον Μεσαίωνα μέχρι το και το Μπαρόκ.
To πρόγραμμα περιλαμβάνει
Θεοδώρα Μπάκα τραγούδι
Ex Silentio σύνολο παλαιάς μουσικής
Δημήτρης Κούντουρας – φλάουτο με ράμφος & διεύθυνση συνόλου
Ανδρέας Λινός – βιέλα
Ηλέκτρα Μιλιάδου – βιέλα
Θύμιος Ατζακάς – ούτι

24/9 ώρα 8.30
Lucente Stella – Μεσαιωνική μουσική από τη Μεσόγειο
Έργα από το Libre Vermell, τη Σεφαραδίτικη παράδοση και τους κώδικες Escorial και Rossi

25/9 ώρα 8.30
Ο Du Fay και η εποχή του – Κοσμική μουσική στο τέλος του Μεσαίωνα
Έργα των Guillaume du Fay, Johannes Legrant, Beltram Feragut
Είσοδος 15 – 10 Ευρώ

Η Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Παύλου βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 27, στη Αθήνα.

Πληροφορίες: τηλ.210 2029737 (specs ‘n’ arts), www.ex-silentio.org

Οι συναυλίες στον Άγιο Παύλο γίνονται με την υποστήριξη:
του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος, του Κέντρου Μουσικής Σύνθεσης και Ερμηνείας, της arTree αστικής μή κερδοσκοπικής εταιρίας.

Το Ex Silentio δημιουργήθηκε το 2001 από τον Δημήτρη Κούντουρα και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Αποτελείται, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, από δύο έως έξι μουσικούς ενώ το ρεπερτόριό εκτείνεται από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ. Παράλληλα προάγει προγράμματα σύγχρονης μουσικής, ενίοτε και χορού, σε συνδυασμό με παλαιά μουσική. Το Ex Silentio είναι ένα από τα λίγα σύνολα παλαιάς μουσικής στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία και έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Συνεργάζεται συχνά με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα και με τον κόντρα τενόρο Νικόλα Σπανό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.