Αρχική Culture Ο ρόλος της Ευεργεσίας και της Χορηγίας σε καιρούς οικονομικής ύφεσης

Ο ρόλος της Ευεργεσίας και της Χορηγίας σε καιρούς οικονομικής ύφεσης

Ζάππειον μέγαρο ή Ζάππειο, μια ευεργεσία του ηπειρώτη Ευάγγελου ΖάππαΤριήμερο συμπόσιο με θέμα το ρόλο της Ευεργεσίας και της Χορηγίας σε καιρούς οικονομικής ύφεσης  και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεισφέρουν στο ξεπέρασμα της κρίσης  διοργανώνεται από το Τμήμα της ΑΧΕΠΑ «Περικλής» σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών και την Διεθνή Εταιρεία Εθνικών Ευεργετών, στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.
Στο συμπόσιο έχουν κληθεί να λάβουν μέρος σημαντικές ακαδημαικές προσωπικότητες Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων αλλά και πολιτικές προσωπικότητες που θα δώσουν το δικό τους στίγμα για την σύγχρονη συγκυρία.
Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους είναι η ιστορική εξέταση και διαμόρφωση της ευεργεσίας και χορηγίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ο ρόλος της στις σημερινές κοινωνίες και τα νέα κοινωνικά και πολιτισμικά προτάγματα του 21ου αιώνα.
Το συμπόσιο πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες δράσεις, όπως βραβεύσεις επιφανών δωρητών και ιδρυμάτων, την αναγγελία ενός πρωτόγνωρου πολιτιστικού κέντρου στο Σελλά Μεσσηνίας, αρχαιοελληνικά μουσικά δρώμενα και εκδήλωση για τους επικείμενους Ευρωμεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο.
Για το ρόλο του συμποσίου ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών κ. Ανάστος Δημητρόπουλος σημειώνει  «Με το συμπόσιο αυτό θέλουμε να τιμήσουμε τα 2500 χρόνια από τον χρυσό αιώνα της Δημοκρατίας του Περικλέους που φέτος συμπίπτει και με την επέτειο από την μάχη του Μαραθώνα», ενώ ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Εθνικών Ευεργετών κ. Παναγιώτης Μποσνάκης συμπληρώνει «παράλληλα δίνουμε και μία άλλη διάσταση, την σύγχρονη πρόταση για μία διαφορετική ανάπτυξη, διακυβέρνηση, και μία εντελώς καινούργια θεσμοθέτηση της κοινωνίας που θα βασίζεται στην μη κερδοσκοπική διαβούλευση του πολιτεύεσθαι.
Αυτή η άλλη πρόταση δεσμεύει αμφότερους κράτη και πολίτες και αποτελεί σημαντικό διακύβευμα για τον 21ο αιώνα».
Συνέντευξη τύπου θα λάβει χώρα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.30 μμ στο Μέγαρο Υπατία που βρίσκεται Ηπείρου 2 γωνία με Πατησίων έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.