Αρχική legacy Η Invest in Greece στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2010

Η Invest in Greece στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2010

Μαρία Σαράντη – Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Παρασκευή Μπουφούνου, Πρόεδρος - Invest in Greece, Αιμίλιος Βουδούρης, Executive Sales Director - Huawei Τηλεπικοινωνίες ΑΕ, Γιάννης Δρυμούσης - Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας για την Παγκόσμια Έκθεση Σαγκάη 2010 και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.Η εταιρεία Invest in Greece δίνει δυναμικό παρόν στο περίπτερο 13 και στο stand του πρώην Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 11 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2010.
Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης της έκθεσης, το Σάββατο 11/9, πραγματοποιήθηκε ζωντανή διασύνδεση μεταξύ του περιπτέρου της Huawei στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και  το ερευνητικό κέντρο της εταιρείας στη Σαγκάη. Η διασύνδεση κατέστη δυνατή και άκρως επιτυχής χάρη στην προηγμένη τεχνολογία  “video-conferencing” της Huawei, ενώ το ραντεβού για τη διεξαγωγή της δόθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της πρώην Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κας Λούκας Κατσέλη και της Προέδρου της Invest in Greece, Δρ. Παρασκευής Μπουφούνου, στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2010. Ο Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας για την Παγκόσμια Έκθεση στη Σαγκάη και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Γιάννης Δρυμούσης, η Πρόεδρος της Invest in Greece, Δρ. Παρασκευή Μπουφούνου, και ο Executive Director της Huawei, κ. Αιμίλιος Βουδούρης, επικοινώνησαν ζωντανά με τον Γενικό Γραμματέα της Κίνας για την Παγκόσμια έκθεση EXPO 2010, κ. Hua Junduo, και την Πρόξενο της Ελλάδας στην Σαγκάη, κα. Μαρία Σαράντη και αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των δύο διεθνών εκθέσεων. Μετά την επιτυχή λήξη της τηλεδιάσκεψης, εκπρόσωποι της Huawei εκδήλωσαν στην Πρόεδρο της Invest in Greece το ενδιαφέρον της εταιρείας για το έργο “Fiber to the home” σε περίπτωση που υπάρξει σχετικός διαγωνισμός. Η Huawei είναι μία από τις δεκατέσσερις (14) συμφωνίες που υπογράφηκαν τον περασμένο Ιούνιο, μεταξύ των εκπροσώπων των αντιπροσωπειών της Ελλάδας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Zhang Dejiang, ενώ διαθέτει σχετική τεχνογνωσία και πολύτιμη εμπειρία από αντίστοιχα έργα που έχει ήδη υλοποιήσει επιτυχώς σε διάφορες χώρες, όπως στην Πορτογαλία και τη Σιγκαπούρη.
Στην 75ης Δ.Ε.Θ.  τιμώμενη χώρα είναι η Ουγγαρία και στο πλαίσιο αυτό, η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε στις 13 Σεπτεμβρίου Επιχειρηματικό Forum. Η Πρόεδρος της Invest in Greece, Δρ. Παρασκευή Μπουφούνου απηύθυνε θερμό χαιρετισμό κατά την έναρξη του συνεδρίου, ενώ παράλληλα, πραγματοποίησε εποικοδομητικές συναντήσεις με τη Διοίκηση του Hungarian Investment and Trade Development Agency (ITD). Σημειώνουμε ότι από τον Αυγούστου 2009 η Invest in Greece και η ITD συνδέονται με Μνημόνιο Συνεργασίας, που εξασφαλίζει την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών και τη θέσπιση ενός πλαισίου συνεργασίας των δύο οργανισμών.

Την ίδια ημέρα, στο περιθώριο της ΔΕΘ, το πρώην Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα «Αειφόρος Aνάπτυξη: Καινοτομία και Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Βόρειο Ελλάδα». Στην ημερίδα η Πρόεδρος της Invest in Greece Δρ. Παρασκευή Μπουφούνου, συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα που συντόνισε η Ειδική Γραμματέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κα Μαρία Παπαγεωργίου, με θέμα “Νέες Προοπτικές Ανάπτυξης & Ευκαιρίες στη Βόρειο Ελλάδα”, παρουσιάζοντας συνολικά τον τομέα των ξένων επενδύσεων, περιγράφοντας τη θέση της χώρας μας στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον και δίνοντας έμφαση στους επενδυτικούς κλάδους, στις υπηρεσίες που προσφέρει η Invest in Greece, καθώς και στις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η εταιρεία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε επενδύσεις «πράσινες» και καινοτομικές.
Συνολικά στην 75η ΔΕΘ η Διοίκηση της Invest in Greece πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια, αναπτυξιακούς φορείς και ιδιώτες επενδυτές. Στελέχη της εταιρείας θα βρίσκονται στο περίπτερο της Invest in Greece (περίπτερο 13) έως τη λήξη της έκθεσης, προκειμένου να ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο για όλα τα θέματα σχετικά με τις επενδύσεις στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.