Αρχική Culture «Ερέτρια, ματιές στην αρχαία πόλη» μια αρχαιολογική έκθεση στην Ελβετία

«Ερέτρια, ματιές στην αρχαία πόλη» μια αρχαιολογική έκθεση στην Ελβετία

«Ερέτρια ματιές στην αρχαία πόλη», μιά αρχαιολογική έκθεση στην Βασιλεία της Ελβετίας, που διοργανώνεται από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig της Βασιλείας σε συνεργασία με την ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ευβοίας και βρίσκεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ελβετίας. «Ερέτρια ματιές στην αρχαία πόλη», μιά αρχαιολογική έκθεση στην Βασιλεία της Ελβετίας, που διοργανώνεται από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig της Βασιλείας σε συνεργασία με την ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ευβοίας και βρίσκεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ελβετίας.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει, την ερχόμενη Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου  2010, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Πρόκειται για μια αρχαιολογική, ιστορική και θεματική έκθεση όπου οι επισκέπτες θα συναντήσουν την αρχαία Ερέτρια από τις απαρχές έως την ύστερη αρχαιότητα μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής και της Αρχαιολογικής Εταιρίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 σε εκθεσιακό χώρο 900 τετραγωνικών μέτρων.
Η έκθεση που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα  θα αναπτύσσεται στις εξής θεματικές ενότητες:
Μια πόλη στην καρδιά της Μεσογείου με στοιχεία που αφορούν στην ίδρυση της Ερέτριας, τα πρώτα βήματα, τη ναυτική και εμπορική δραστηριότητα καθώς επίσης και τη συμβολή των Ερετριέων στη διαμόρφωση της ελληνικής γραφής.
Η πόλη των θνητών με στοιχεία από την καθημερινή ζωή όπως παρουσιάζεται μέσα από τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο και την Οικία με τα ψηφιδωτά σε φωτογραφίες και μακέτες.
Η πόλη των Θεών με στοιχεία από τις λατρείες και τα ιερά της Ερέτριας όπου ο σημαίνων χαρακτήρας των Θεών γίνεται κατανοητός μέσα από τα σχέδια των ιερών και τα αναθηματικά αντικείμενα που αφιέρωναν οι πιστοί.
Η πόλη των νεκρών με την παρουσίαση των νεκροπόλεων, των τάφων, και των κτερισμάτων αλλά και την αναπαράσταση, σε φυσικό μέγεθος, θαλαμωτού μακεδονικού τάφου των Ερώτων όπου παρουσιάζονται αντίγραφα της σκευής και της διακόσμησης.
Ενότητα παράρτημα όπου γίνεται παρουσίαση Φιλελλήνων που ταξίδεψαν και έδρασαν στην Εύβοια κατά τη διάρκεια και μετά την Ελληνική Επανάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.