Αρχική legacy Αύξηση των αφίξεων, από το εξωτερικό σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας

Αύξηση των αφίξεων, από το εξωτερικό σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας

Ανοδος 11,45% στη Ρόδο
Εντυπωσιακή αύξηση 11,45% σημείωσαν οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2010, σε σύγκριση με ίδιο διάστημα του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας».
Στο νησί έφτασαν συνολικά 308.536 τουρίστες, ενώ πέρυσι τον Ιούλιο οι αφίξεις ήταν 276.840. Η πλειονότητα των τουριστών είναι Γερμανοί, Aγγλοι, Σουηδοί και Ρώσοι, ενώ πτώση σημειώνουν οι αφίξεις από την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Νορβηγία.
Αντίθετα, μειωμένες κατά 16,93% ήταν οι αφίξεις Ελλήνων τουριστών στη Ρόδο, καθώς τον προηγούμενο μήνα έφτασαν μόλις τις 43.220, συγκριτικά με τις 52.026 του Ιουλίου 2009.

Αύξηση αφίξεων 6,1% τον Ιούλιο στην Κέρκυρα
Αχτίδα αισιοδοξίας χαρακτηρίζεται από πολλούς η σημαντική αύξηση 6,1% στις αφίξεις τουριστικών από το εξωτερικό στην Κέρκυρα, που κατεγράφη τον μήνα Ιούλιο, παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού. Ωστόσο ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες εξακολουθούν να μιλούν για μια κακή χρονιά, τόσο από άποψη αφίξεων και διανυκτερεύσεων όσο και από πλευράς εσόδων, τα οποία σημειώνουν κατακόρυφη κάμψη της τάξεως του 30%-40%.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αερολιμενάρχης Κέρκυρας Τάσος Αλέξης, τον μήνα Ιούλιο αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» 171.228 επιβάτες, έναντι 161.725 τον Ιούλιο του 2009, δηλαδή 9.800 τουρίστες περισσότεροι από πέρυσι, ποσοστό 6,1%.

Ελλάδα επιλέγει το 50% των Σέρβων τουριστών που ταξιδεύει στο εξωτερικό
Περίπου 715 εκ.ευρώ αναμένεται να δαπανήσουν φέτος οι Σέρβοι τουρίστες που ταξιδεύουν για διακοπές στο εξωτερικό, σχεδόν 30 εκ.περισσότερα σε σχέση με τη θερινή περίοδο του 2009, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων.
Σύμφωνα με το διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA), Ράντισαβ Στάνκοβιτς, φέτος εκτιμάται ότι θα παραθερίσουν πλέον των 700.000 Σέρβων τουριστών, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 50% αναμένεται να επιλέξει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.
Όπως αναφέρεται, εξάλλου, σε άρθρο που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμού Β92 του Βελιγραδίου, με τίτλο “οι Σέρβοι αφήνουν εκατομμύρια στην Ελλάδα και το Μαυροβούνιο”, το μεγαλύτερο μέρος του παραπάνω ποσού αφορά τις δαπάνες των Σέρβων τουριστών σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο.
Αναφέρεται, επιπλέον, ότι, πέραν των παγίων εξόδων διαμονής, σημειώνεται μεγαλύτερη τουριστική κατανάλωση στην Ελλάδα, σε σχέση με την Τουρκία, όπου οι επισκέπτες παραθερίζουν με πλήρη πακέτα διακοπών (all inclusive).

ΣΕΤΕ, ο τουρισμός διατηρεί τις δυνάμεις του
Σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ που δημοσιοποίησε ο ΣΕΤΕ, η μείωση των απωλειών στις διεθνείς αφίξεις για τον ελληνικό τουρισμό και για το διάστημα Ιανουάριος – Ιούλιος 2010, περιορίζεται στο 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Όμως τονίζει στην συγκεκριμένη ανακοίνωσή του “Το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγους πανηγυρισμών και η επιμονή στο σχολιασμό του προσφέρεται μόνο για τους αριθμολάγνους. Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η εκτίμηση για τα έσοδα παραμένει στη μείωση της τάξεως του 10%”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.