Αρχική Airlines News Αναβαθμίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

Αναβαθμίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

Aναβαθμίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με το νέο νομοσχέδιο που προωθείται από το Υπουργείο Μεταφορών και επικοινωνιώνAναβαθμίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία εναρμονίζεται με τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού» με το νέο νομοσχέδιο που προωθείται από το Υπουργείο Μεταφορών και επικοινωνιών.

«Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός των ελληνικών αερομεταφορών βασίζεται στην ορθολογική ανάπτυξη όλων των τομέων της αεροπορικής δραστηριότητας προτάσσοντας την ασφάλεια των πτήσεων, την προστασία από έκνομες ενέργειες και την προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης κηρύσσοντας, την έναρξη των εργασιών της 59ης Συνδιάσκεψης Διοικητών Πολιτικής Αεροπορίας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας Ευρώπης (ECAC), η οποία πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα, στο Lagonissi Resort.
Ο κ. Σηφουνάκης καλωσόρισε τους επικεφαλής Πολιτικής Αεροπορίας των Κρατών Μελών της ECAC επισημαίνοντας ότι «το αεροπλάνο δεν είναι απλά μια πτητική μηχανή. Είναι ένα μέσο που ενώνει τα έθνη, προάγει την επικοινωνία μεταξύ των λαών και τη διεθνή συνεργασία, «ταξιδεύει» τις ιδέες και τον πολιτισμό συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διαμόρφωση μιας κοινότητας πολιτών του κόσμου».
«Σεβόμενοι τις διακηρύξεις αρχών της Σύμβασης του Σικάγο για την Διεθνή Πολιτική Αεροπορία, αλλά και την πολιτική της ECAC της οποίας η Ελλάδα υπήρξε ιδρυτικό μέλος, έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη του κρίσιμου τομέα των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας ώστε κάθε αεροπορική δραστηριότητα να είναι πλήρως εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, τις συστάσεις της ECAC και τους κανόνες του ICAO», τόνισε ο Υφυπουργός.
«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι προσπάθειές μας για μια ουσιαστική αναγέννηση και αναβάθμιση της ελληνικής ΥΠΑ. Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο κατάρτισης της νομοθετικής πρωτοβουλίας που διαχωρίζει κατά τρόπο σαφή και ευδιάκριτο τα δύο επίπεδα λειτουργίας της ΥΠΑ, δηλαδή το ρυθμιστικό / κανονιστικό επίπεδο από εκείνο της παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα θα συμβάλει – από τη δική της πλευρά – στη αύξηση των επιδόσεων και στη βελτίωση της βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής αεροπορίας, στην ενίσχυση της ασφάλειας των πτήσεων. Παράλληλα σε όλα τα επίπεδα των υποδομών – κτιριακών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.λπ. – ενεργοποιούμαστε τάχιστα για την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.