Αρχική legacy Δρόμος Θυσίας 2010

Δρόμος Θυσίας 2010

ΔΡΟΜΟΣ  ΘΥΣΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝΚάθε χρόνο το 2ο Σάββατο του Σεπτεμβρίου η πόλη των Γιαννιτσών σε μια κορυφαία ενωτική αθλητική εκδήλωση, τιμά την Θυσία των 120 αδικοχαμένων Γιαννιτσωτών στην Γερμανική  κατοχή, διοργανώνοντας τον  ΔΡΟΜΟΣ  ΘΥΣΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
Η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση με τις δύο διαδρομές της να διασχίζουν τον Ιστορικό Κάμπο των Γιαννιτσών, ενισχύει την ζεύξη φιλίας  και επικοινωνίας των δρομέων διαφόρων εθνικοτήτων, μέσω του λαϊκού – μαζικού αθλητισμού.
Ο  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 15.600 μ. με ώρα εκκίνησης την 18:00 μ.μ. από το  ΔΑΚ ¨ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΣ¨ και η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ – ΒΑΔΗΝ 7.500 μ. με ώρα εκκίνησης την 17:30 μ.μ. από το  ΔΝΚ ΛΟΥΔΙΑ, υποδέχονται και φιλοξενούν δρομείς και περιπατητές από όλη την Ελλάδα. Πέρυσι τερμάτισαν επιτυχώς στις δύο διαδρομές, 200 συμμετέχοντες. Φέτος από τις πρώτες ημέρες που άνοιξαν οι εγγραφές, εντύπωση προκαλεί η πολλαπλάσια έως σήμερα αποστολή αιτήσεων συμμετοχής από διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Την ευθύνη διοργάνωσης του ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ  έχει ο Δήμος Γιαννιτσών μέσω του  ΑΟΔηΓ και συμμετέχει η  Ο.Μ.Γ στα τεχνικά και οργανωτικά. Οι διαδρομές είναι απόλυτα ασφαλείς με ευθύνη της τροχαίας, αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας Γιαννιτσών, η ιατρική κάλυψη από ιατρούς και ασθενοφόρα, οι εθελοντές από αθλητές, κωπηλάτες, μαθητές, ελεύθερους επαγγελματίες και μέλη της  Ο.Μ.Γ, οι σκηνές φιλοξενίας – φύλαξης ρουχισμού από τον στρατό, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τέλος οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Γιαννιτσών, εγγυώνται ότι οι συμμετέχοντες δρομείς  και περιπατητές θα πετύχουν αξιόπιστα τον στόχο τους.
Τα ξενοδοχεία της πόλης των Γιαννιτσών είναι ενημερωμένα για τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας των δρομέων για ήρεμη διαμονή, προσεγμένη διατροφή και χαμηλές τιμές. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, το Μουσείο του Δίον, το Μουσείο της Βεργίνας, τα μνημεία της πόλης των Γιαννιτσών, οι φημισμένοι καταρράκτες της  Έδεσσας, αλλά και τα θαυματουργά ιαματικά λουτρά της Αριδαίας, είναι ιδανικοί τουριστικοί προορισμοί, για να συμπληρωθεί με χρονική άνεση το διήμερο διαμονής, με σημείο εξόρμησης τα Γιαννιτσά.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον  ΔΡΟΜΟ  ΘΥΣΙΑΣ 2010 αλλά και για τις δυνατότητες των τοπικών τουριστικών προορισμών διεθνούς φήμης, στην www.omgclub.gr  .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.