Αρχική legacy Έτοιμος εντός του έτους ο Πύργος Νεμπόισα

Έτοιμος εντός του έτους ο Πύργος Νεμπόισα

Ο Πύργος Νεμπόισα, τόπος μαρτυρίου του Ρήγα Φεραίου, θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες, εντός του έτους.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Κουρίρ” του Βελιγραδίου, η αναστήλωση του Πύργου και η μελλοντική συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του Βελιγραδίου αποτελεί το μεγαλύτερο έργο του είδους όχι μόνο στη Σερβία, αλλά σε όλη την περιοχή.

Ο Πύργος Νεμπόισα θα αποτελεί εκθεσιακό χώρο στον οποίο, με αυθεντικό τρόπο και με τη χρήση σύγχρονων οπτικο-ακουστικών μέσων, σε όλα τα επίπεδά του, θα φιλοξενηθούν εκθέσεις με διαφορετικές θεματικές, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τους Ούγγρους πάνω στα ερείπια ρωμαϊκού πύργου του 1ου μ.Χ. αιώνα. Στο γεγονός ότι αποτελούσε προκεχωρημένο φρούριο, αφού βρισκόταν εκτός των βασικού αμυντικού τείχους του κάστρου του Βελιγραδίου, οφείλεται και η ονομασία Νεμπόισα, που στη σερβική γλώσσα σημαίνει άφοβος-ατρόμητος.
Στην ιστορία του καταστράφηκε πολλές φορές, αλλά πάντοτε ξαναχτιζόταν. Το 1739, όταν το Βελιγράδι έπεσε στα χέρια των Τούρκων, ο πύργος μετατράπηκε σε φυλακή, χώρο βασανιστηρίων και μαρτυρίου.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να μάθουν για την ιστορία του Πύργου και να δουν έκθεση αφιερωμένη στην Α΄ Σερβική Εξέγερση, στους απελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας και της Σερβίας, καθώς και στον Ρήγα Φεραίο, ο οποίος βασανίστηκε και θανατώθηκε στον Πύργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.