Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου –...

Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου – Δημιουργία Film Office στην Αττική

Συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου - Δημιουργία Film Office στην Αττική

Τα οφέλη που προκύπτουν για την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών από το εξωτερικό, καθώς και το θέμα ίδρυσης ενός Film Office στην Αττική, ενός τοπικού δηλαδή γραφείου διεκπεραίωσης οπτικοακουστικής παραγωγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη 17 Ιουλίου ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τα Film Office αποτελούν one-stop-shop υπηρεσίες για τη διαχείριση όλων των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης και όλων των εν γένει οπτικοακουστικών έργων στη χώρα μας. Είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη διασύνδεσης όλων των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής (π.χ. εστίαση, καταλύματα, τεχνικές υπηρεσίες, ασφαλιστικές υπηρεσίες, φωτογράφοι, ηχολήπτες, οπερατέρ, ηθοποιοί, καταστήματα επίπλων κ.ο.κ.), με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών εκτέλεσης μιας οπτικοακουστικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, οι νέες αυτές δομές αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και νέες ανάγκες εκπαίδευσης, καθώς κάθε δομή οφείλει να στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δημοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.