Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαρωνικού πραγματοποίησε η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής...

Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαρωνικού πραγματοποίησε η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ακολούθησε ανοιχτή ομιλία για το Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας και την Κοινωνική Οικονομία.

Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια, ένα από τα 10 Κέντρα Κοινότητας της Ανατολικής Αττικής, που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας». Σημειώνεται ότι η πράξη είναι συμβατή με την Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης (ΕΣΚΕ) που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία θέτει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Πολιτείας για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και με την Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ) της Περιφέρειας Αττικής.

Στην επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σαρωνικού παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και Νάσος Αθανασίου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαίρη Κόλλια, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σταμάτης Γκίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Πέτρος Δαμιανός, η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εύη Κάιλα, καθώς και στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του δήμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή ομιλία της υπουργού με θέμα «Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας και Κοινωνική Οικονομία» στο ΚΑΠΗ Αναβύσσου, καθώς και συζήτηση με τους πολίτες. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού. Η κυρία Φωτίου παρουσίασε το κυβερνητικό έργο στον τομέα ευθύνης της καθώς και τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί το υπουργείο ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου μίλησε στους παραβρισκόμενους για τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού που χρηματοδοτεί και στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό ότι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται κοντά στον κόσμο και τον ενημερώνουν για τα προγράμματα και τις δράσεις αφού η ενημέρωση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το κυβερνητικό έργο είναι ελλιπής έως σχεδόν ανύπαρκτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.