Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τα «Ποσειδώνια 2018» ανοίγουν τις πύλες τους, σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου στο...

Τα «Ποσειδώνια 2018» ανοίγουν τις πύλες τους, σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου στο Metropolitan Expo

Τα «Ποσειδώνια 2018», η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση ανοίγει τις πύλες της, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Στην τελετή εγκαινίων θα χαιρετήσουν ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Kitack Lim, η επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Violeta Bulc και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ έχει προσκληθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η έκθεση γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της με ρεκόρ συμμετοχών και αύξηση 16% στις κρατήσεις εκθεσιακού χώρου, με περισσότερους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 22.000 επισκέπτες.

Τα «Ποσειδώνια 2018» φιλοξενούν 22 εθνικά περίπτερα κορυφαίων ναυπηγικών κρατών καθώς και των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων και κρατών σημαίας, αλλά και νέων εκθετών.

Κύριος πόλος έλξης παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, με 61 ελληνικές εταιρείες που έχουν κάνει παραγγελίες πλοίων αξίας περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 60 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) , με εύρος λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία όπως οι πλήρως αυτοματοποιημένοι λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία.

Το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.

Η έκθεση σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει 62 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.