Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το ΥΨΗΠΤΕ και το ΕΚΟΜΕ στηρίζουν το LifeArt Festival

Το ΥΨΗΠΤΕ και το ΕΚΟΜΕ στηρίζουν το LifeArt Festival

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το φεστιβάλ LifeArt Festival το οποίο φιλοξενεί ταινίες με ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ, ανεξάρτητες παραγωγές, διεθνείς εκθέσεις φωτογραφίας κ.α. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό στο κοινό για τους φαν του σινεμά, της τέχνης και των social media.

Στην πρώτη ημέρα του φεστιβάλ κινηματογράφου παραβρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος απένειμε το βραβείο ‘’Danny Lerner Award» το οποίο συνοδεύεται από 50.000 ευρώ, για την ταινία μικρού μήκους Freezer του Δημήτρη Νάκου. Το βραβείο παρέλαβε η παραγωγός της ταινίας Α. Μπάστα, η οποία δήλωσε ότι η ταινία μιλά για μια γενιά και μία χώρα που ανακάμπτει.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ από την πλευρά του δήλωσε ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στη δημιουργική βιομηχανία η οποία μπορεί να παίξει ρόλο ατμομηχανής στην οικονομία. Επίσης, κάλεσε τους δημιουργούς να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν με την Πολιτεία να είναι εδώ για να τους βοηθήσει έμπρακτα.

Σημειώνεται ότι το LifeArt Festival 2018 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ το οποίο έμπρακτα στηρίζει την πραγματοποίηση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα, μέσα από το πλαίσιο Cash Rebate, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ άνοιξε με την πολυαναμενόμενη ταινία «Αγαπώντας τον Πάμπλο (Μισώντας τον Εσκομπάρ)» με τους βραβευμένους με Όσκαρ, Javier Bardem & Penelope Cruz.

Επίσης, στην τελετή λήξης, προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της πολυσυζητημένης σειράς του Νational Geographic, Genious με τον Antonio Banderas στον ρόλο του Pablo Picasso.

Το LifeArt Festival 2018 μετά την Αθήνα θα ταξιδέψει στη Σαντορίνη (23-24/6) αλλά και στο San Antonio του Τέξας στο εμβληματικό Tobin Center (14-16/9).

Με πηγή έμπνευσης το έργο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, και με ένθερμο υποστηρικτή τον τρείς φορές βραβευμένο με Όσκαρ, Οliver Stone, το Φεστιβάλ δίνει ευκαιρίες σε νέους κινηματογραφιστές, youtubers αλλά και φωτογράφους σε κατηγορίες όπως η ταινία μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, web tv, video clip 5:55» αλλά και virtual reality.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.