Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Στάσεις εργασίας σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, και απεργία των ταξί σήμερα Πέμπτη...

Στάσεις εργασίας σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, και απεργία των ταξί σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου

Σήμερα στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και 24ωρη απεργία ταξί, καθώς και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου.

Πιό συγκεκριμένα:

Το μετρό δεν θα κινηθεί έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 το πρωί και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ότι θα γίνει μέχρι τις 6.

Τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για τέσσερις ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 το πρωί ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 5 το απόγευμα.

Νέα 24ωρη απεργία για σήμερα προκήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό». Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Συνδικάτου Θύμιο Λυμπερόπουλο τα ταξί θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους και θα είναι συνεχώς εν κινήσει χωρίς να παραλαμβάνουν επιβάτες

Στις 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις κατά του Πολυνομοσχεδίου με την ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και τα πρωτοβάθμια σωματεία στο Πολυτεχνείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.