Αρχική Αυτοδιοίκηση Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής

Παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, του Δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 21 Ιουνίου, τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής είναι ένα από τα 10 Κέντρα της Ανατολικής Αττικής και τα 55 όλης της Αττικής , τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των όποιων για τρία (3) έτη έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το πρόγραμμα αυτό συνολικού προϋπολογισμού 13.500.000,00€ εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας (09) «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του ΠΕΠ Αττικής και αφορά σε δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Τα Κέντρα Κοινότητας θα λειτουργήσουν ως συμπληρωματικές δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των δήμων. Στόχος της λειτουργίας τους είναι η περαιτέρω υποστήριξη των δήμων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

Ωφελούμενοι στα Κέντρα Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης, κατά προτεραιότητα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, Ρομά, ΑμεΑ και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τα 10 Κέντρα Κοινότητας της Ανατολικής Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 1.974.240 ευρώ θα λειτουργήσουν στους Δήμους Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Παιανίας, Παλλήνης, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στη σημασία των Κέντρων Κοινότητας, αυτής της νέας δομής για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και επισήμανε ότι για τον Δήμο Λαυρεωτικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής χρηματοδοτούνται τόσο το Κέντρο Κοινότητας του δήμου με το ποσό των 112.320,00€, όσο και το πρόγραμμα «Παροχή Βασικών Αγαθών Παροχή Συσσιτίου Δήμου Λαυρεωτικής» προϋπολογισμού 234.000,00€. Τέλος ο κ. Φιλίππου δήλωσε ότι «στην προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, ουσιαστική και απολύτως απαραίτητη είναι η συμβολή των πολιτών και κυρίως των εθελοντών γιατί η ευαισθησία και η διάθεση για προσφορά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για την επιτυχία προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.