Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λισσαβώνα – Η Ελλάδα στη βραδιά ευρωπαϊκής λογοτεχνίας

Λισσαβώνα – Η Ελλάδα στη βραδιά ευρωπαϊκής λογοτεχνίας

Ο καθηγητής Ζοζέ Αντόνιο Κόστα Ιντέγιας, μεταφραστής στα πορτογαλικά του Μένη Κουμανταρέα, και ο δρ. Ζοάο Μεσία Ντος Σάντος

Πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβώνα, στις 9 Ιουνίου 2018, σε διάφορα εμβληματικά κτήρια της πορτογαλικής πρωτεύουσας, η Νύχτα Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό δρώμενο που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ και κατά τη διάρκεια του οποίου προσωπικότητες της πορτογαλικής διανόησης αναγιγνώσκουν αποσπάσματα έργων σύγχρονων ευρωπαίων συγγραφέων και ποιητών.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Πορτογαλία διευθέτησε την ελληνική συμμετοχή, η οποία φιλοξενήθηκε στη μεγαλοπρεπή αίθουσα της Ακαδημίας των Επιστημών και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο καθηγητής Ζοζέ Αντόνιο Κόστα Ιντέγιας και ο δρ. Ζοάο Μεσία Ντος Σάντος ανέγνωσαν στην πορτογαλική γλώσσα αποσπάσματα από το έργο «Η θεία Κούλα» του Μένη Κουμανταρέα, σε μετάφραση του Ιντέγιας.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λισσαβώνας στήριξε την εκδήλωση και με την επικοινωνιακή της προβολή στα πορτογαλικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.