Αρχική Δήμοι Στο Λαύριο το συνέδριο με θέμα: «ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

Στο Λαύριο το συνέδριο με θέμα: «ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

Στο πάνελ με θέμα «Αξιοποιώντας μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά» της δεύτερης ημέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ «Επενδύοντας στη Λαυρεωτική – Νέες Αναπτυξιακές Ευκαιρίες και Προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο στις 8 και 9 Ιουνίου, συμμετείχε ως ομιλητής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου αρχικά ανέφερε ότι «Η Ανατολική Αττική διαχρονικά έζησε κάτω από τη σκιά της Αθήνας και ελάχιστα είναι γνωστή στο ευρύ κοινό η συνεισφορά της στην ανάπτυξη του αθηνοκεντρικού κράτους τόσο από τον γεωργικό τομέα αλλά κυρίως από τα μεταλλεία του Λαυρίου. Έτσι μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά όσο και ένα πλήθος μνημεία είτε από την αρχαία εποχή είτε νεώτερα περιμένουν από εμάς να κάνουμε τις ανάλογες προσπάθειες προκειμένου να αναδειχθούν και να γίνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό» και συνέχισε λέγοντας ότι «Σήμερα λοιπόν, καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την τεράστια φυσική, αρχαιολογική αλλά και ιστορική κληρονομιά και να την αναδείξουμε και για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές. Χωρίς αμφιβολία τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη αλλά και την αξιοποίηση της μοναδικής αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς από πολλούς κρατικούς, τοπικούς αλλά και επιστημονικούς φορείς, καθώς και από επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες του τόπου. Για τον λόγο αυτό, έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε σήμερα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την ιστορική ανάδειξη της περιοχής, την προβολή και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και αρχαιολογικών χώρων – μνημείων της Λαυρεωτικής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής υλοποιεί αυτή την περίοδο ένα σπουδαίο έργο που αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών μνημείων του πολιτισμού και της ιστορίας της Λαυρεωτικής και αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα που έχουν εγκριθεί ή δρομολογηθεί για τη Λαυρεωτική και τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάδειξη και προβολή αυτού του σπουδαίου πολιτιστικού πλούτου και κυρίως στο να γίνουν τα μνημεία και οι χώροι αυτοί γνωστοί στο ευρύ κοινό και επισκέψιμοι και ελκυστικοί σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.