Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα για την αποκατάσταση του «Γεφυριού της Πλάκας»

Σε πλήρη ανάπτυξη τα έργα για την αποκατάσταση του «Γεφυριού της Πλάκας»

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο: «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» στην οποία προέδρευσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών όλων των συμβαλλομένων της προγραμματικής σύμβασης για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου.

Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι κ.κ: Γ. Δέδες Γενικός Γραμματέας ΥΠ.Υ.ΜΕ., Ιωάννης Γκόλιας Πρύτανης του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Καλιαμπάκος Καθηγητής Ε.Μ.Π., Ιωάννης Σεντελές Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γεώργιος Σμύρης εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιωάννης Λυκοτραφίτης Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./Τ.Η., Δημήτρης Παπαδημητρίου εκπρόσωπος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Σοφία Δρόσου εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α., Ευγενία Γατοπούλου Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων (ΓΔΑΜΤΕ), Αμαλία Ανδρουλιδάκη Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων (ΔΠΑΝΣΜ).

Η Επιτροπή εκτίμησε ως ιδιαίτερα θετικά τα βήματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο ως φορέας υλοποίησης της νέας Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησε στη διακήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξης του Γεφυριού της Πλάκας» και σε ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του έργου.

Το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε την ευθύνη έγκρισης και συντονισμού των μελετών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε την ευθύνη σύνταξης των μελετών και των τευχών δημοπράτησης σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η  Επιτροπή συζήτησε στη συνέχεια τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν (έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, πιστοποίηση καταλληλότητας υλικών κλπ.).

Παράλληλα, προγραμματίσθηκαν για τον Ιούνιο οι συμπληρωματικές εργασίες (ολοκλήρωση της κατασκευής του κεφαλόδεσμου) που θα εκτελεσθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου με την συνδρομή της εταιρίας  ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης εκτιμά ότι, με τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι εργασίες προχωρούν εντός του αποφασισθέντος χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει ότι τα έργα για την αποκατάσταση  της Γέφυρας Πλάκας θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Τέλος, για τη στενή παρακολούθηση της εκτέλεσης των αποφάσεων της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.