Αρχική Βραβεία Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κύπρο στο πλαίσιο των θεατρικών...

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κύπρο στο πλαίσιο των θεατρικών βραβείων του ΘΟΚ

Μετά από πρόσκληση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, μετέβη στη Λευκωσία, ώστε να παρευρεθεί στα Θεατρικά Βραβεία του ΘΟΚ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υπουργός συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό της κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Στο γεύμα εργασίας οι δύο Υπουργοί συζήτησαν το θέμα της στήριξης σε επίπεδο τεχνογνωσίας, καλλιτεχνικών ανταλλαγών κι εκπαίδευσης που προτίθεται να προσφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λευκωσία. Στη συζήτηση παρόντες ήταν από ελληνικής πλευράς ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Εθνικού Θεάτρου Θεόδωρος Αμπαζής, ενώ από κυπριακής ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Τουμαζής, ο Αντιπρόεδρος Σταύρος Κυριακίδης, το μέλος του Δ.Σ. Σούλα Ζαβού, ο Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών ΥΠΠ Παύλος Παρασκευάς, καθώς διευθυντές Υπηρεσιών του ΘΟΚ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, απένειμε το βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς στον Κύπριο Ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Στο χαιρετισμό της η Υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και τιμή που βρίσκομαι εδώ απόψε ανάμεσα σας, για να απονείμω το βραβείο του δημιουργού της χρονιάς. Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου έχει καταφέρει εδώ και κοντά 50 χρόνια να υπηρετήσει με συνέπεια και αφοσίωση το θέατρο στην Κύπρο διδάσκοντας σε ολόκληρες γενιές τη σημασία της θεατρικής πράξης και του θεάτρου στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορώ να μην σταθώ σε προσωπικές μνήμες, όταν ακόμη ήμουν ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, ούτε να ξεχάσω τις σπουδαίες παραστάσεις και την την σπάνια συγκινήση που μας προσέφεραν οι αφοσιωμένοι καλλιτέχνες του ΘΟΚ». Και στάθηκε στη «σημασία του Mνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού», μια «συμφωνία που, ανάμεσα σε άλλα θέματα, προωθεί τη συνεργασία των δύο χωρών στην πολιτιστική κληρονομιά και στο σύγχρονο πολιτισμό και ενθαρρύνει τις ανταλλαγές στο θέατρο. Με αυτόν τον τρόπο δεν δημιουργούμε μόνο ένα θεσμοθετημένο δίαυλο επικοινωνίας, μιας επικοινωνίας που έτσι και αλλιώς υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα κοινό μέλλον για τις δύο χώρες σε ένα σταθερό πλαίσιο».

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, πρόσθεσε η κα Κονιόρδου, «μέσα από τις παραστάσεις του και τις συνεργίες αλλά και μέσα από τη δομή του αναπτυξιακού τομέα βοηθάει πολλαπλά τον τομέα του θεάτρου στις διάφορες εκφάνσεις του, από τις επιχορηγήσεις και το ερασιτεχνικό θέατρο μέχρι το θέατρο στα σχολεία και τη συνεργασία με άλλες χώρες. Είμαστε χαρούμενοι για αυτήν την θεατρική κινητικότητα στην Κύπρο, την εξωστρέφεια να συνομιλεί με την παράδοση, τις νέες γενιές να έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Θα ήθελα από αυτό το βήμα να υποσχεθώ ότι σε αυτή την κίνηση μας έχετε συμμάχους στο πλευρό σας και συνομιλητές στη διαμόρφωση ενός νέου καλλιτεχνικού μέλλοντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.