Αρχική Αυτοδιοίκηση Εγκρίθηκε το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης της διαδρομής προς τη Λίμνη Κιθάρα...

Εγκρίθηκε το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης της διαδρομής προς τη Λίμνη Κιθάρα στο Κτήμα Τατοΐου

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας για το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη διαδρομής προς λίμνη Κιθάρα στο κτήμα Τατοΐου» εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση της Πέμπτης 14 Ιουνίου.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 380.000,00€ (με ΦΠΑ), με το οποίο αφενός θα γίνει αποκατάσταση των φθορών που έχουν δημιουργηθεί στο κατάστρωμα και τις γέφυρες της διαδρομής προς τη λίμνη Κιθάρα από την πάροδο του χρόνου και προκαλούν κίνδυνο τραυματισμού στους περιπατητές και αφετέρου θα αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα της διαδρομής, η οποία βρίσκεται στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και θα εκτελεσθεί στη διαδρομή προς τη λίμνη Κιθάρα, το συνολικό μήκος της οποίας είναι 2 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος δρόμου 6 μέτρα.

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισήμανε ότι «σκοπός του έργου είναι η ασφάλεια των περιπατητών της διαδρομής και η ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι, με σεβασμό στην περιβαλλοντική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.